Καταργείται η στάθμευση στη Λ.Βεΐκου λόγω έργων του Μετρό

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Καταργείται η στάθμευση στη Λ.Βεΐκου λόγω έργων του Μετρό

Τα πάνω – κάτω θα φέρουν στην κεντρικότερη οδική αρτηρία της πόλης, τη Λ. Βεΐκου, τα έργα για την κατασκευή των σταθμών της Γραμμής 4 του Μετρό.
Μετά από μία αναβολή λόγω της προσωρινής «κατάρρευσης» των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έγινε τελικά την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η διαδικτυακή παρουσίαση από εκπροσώπους της Αττικό Μετρό Α.Ε., και παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, των εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό που θα ενώσει υπογείως το Γαλάτσι με το υπόλοιπο λεκανοπέδιο. Η παρουσίαση όμως άφησε πολλά ερωτηματικά στους συμμετέχοντες δημότες, επαγγελματίες και καταστηματάρχες της πόλης μας γι’αυτό και ο Δήμαρχος Γαλατσίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους αυτή τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στις 18.00, στο «Καμίνι» σε μια συζήτηση όπου θα καταγραφούν προβληματισμοί και προτάσεις για την όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια των εργασιών και οι οποίες (προτάσεις) θα κατατεθούν στη δικοίηση της Αττικό Μετρό.

Όπως, λοιπόν, ειπώθηκε από τα χείλη των αρμοδίων της Αττικό Μετρό, η Εταιρεία θα δεσμεύσει μία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της κεντρικής λεωφόρου για την απρόσκοπτη κίνηση οχημάτων και εργαζομένων της. Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι λωρίδες κυκλοφορίας θα περιοριστούν σε μόλις δύο (2) ανά ρεύμα.
Κι αυτό φέρνει ως επακόλουθο την απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων σε όλο το μήκος της Λ. Βεΐκου για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα έργα. Θα υπάρχουν, βέβαια, κατά καιρούς αναθεωρήσεις αυτών των απαγορεύσεων ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.
Αυτή η εξέλιξη ήταν που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ίσως αναστάτωση στους επαγγελματίες της κεντρικής εμπορικής λεωφόρου. Τί θα γίνει με τις πρασιές και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος; Τί θα γίνει με τις εισόδους εμπορικών καταστημάτων ακόμα και πολυκατοικιών;
Αυτά και προφανώς άλλα πολλά θα τεθούν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις 18.00, στο «Καμίνι», στην ανοικτή συζήτηση που διοργανώνει ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος με τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες της περιοχής.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Συγκεκριμένα, στο μήνυμα – κάλεσμά του ο Γιώργος Μαρκόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, είχαμε μια εποικοδομητική διαδικτυακή συζήτηση σε real time (δεν έχει συμβεί σε κανέναν άλλο Δήμο της Ελλάδας) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Κουρέτα και το επιτελείο της Γραμμης 4 του Μετρό, για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα έλευσής του στην πόλη μας. Όπως θα διαπιστώσατε όσοι παρευρεθήκατε “κοντά μας” και ήσασταν αρκετοί, τα περισσότερα που ειπώθηκαν τα άκουσα πρώτη φορά κι εγώ μαζί σας! Κράτησα σημειώσεις κατά την παρουσίαση και υπέβαλα τις ερωτήσεις μου στο τέλος όπως και εσείς!
»Επειδή ποτέ δεν κράτησα κρυφή ατζέντα από εσάς, θέλω να σας πω πως σε όλη τη διαδρομή μέχρι και την υλοποίησή του Μετρό θα είμαστε μαζί για να προσπαθήσουμε το καλύτερο για το Γαλατσι μας. Η έλευση του Μετρό είναι ένα όνειρο δεκαετιών που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα έργο που μπορεί να αλλάξει την πόλη και την καθημερινότητά μας. Ταυτόχρονα όμως, κατανοώ πλήρως και συμμερίζομαι τους προβληματισμούς μας, τις ανησυχίες σας, όλα τα ερωτηματικά που προκύπτουν! Αν δεν τα καταλάβαινα εξάλλου δεν θα προκαλούσα τη χθεσινή συζήτηση!
»Για όλους τους παραπάνω λόγους, θέλω να προσκαλέσω προσωπικά όλους τους επαγγελματίες της πόλης που διαθέτουν καταστήματα επί της Λεωφόρου Βεΐκου και της οδού Αγίας Γλυκερίας τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Το Καμίνι” με σκοπό μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ μας ώστε να βρουμε από κοινού προτάσεις και να τις καταθέσουμε στην Διοίκηση της Αττικό Μετρο.
»Παρακαλώ λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων από κάθε κατάστημα να έρθει μόνο ενα άτομο, με rapid test 48ώρου ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.
»Ελάτε να μιλήσουμε για να δώσουμε λύσεις μαζί! Κανείς δεν ξέρει εξάλλου την πόλη μας όπως την ξέρουμε εμείς!»

ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ
Ας επαναλάβουμε τα σημεία όπου έχει ήδη εγκριθεί η προσωρινή κατάληψη χώρων για την ανάπτυξη εργοταξίων κατασκευής των σταθμών της Γραμμής 4 του Μετρό στην πόλη μας:
Για το σταθμό ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ, προσωρινή κατάληψη 7 χώρων:
Εμβαδού 2.245 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου και επί των οδών Τραλλέων και Πυθίας με φερόμενους ιδιοκτήτες το δήμο Γαλατσίου, Ελληνικό Δημόσιο κ.λπ.
Εμβαδού 70 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου 79, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εμβαδού 70 τ.µ. στη συµβολή της Λεωφόρου Βεΐκου µε την οδό Πυθίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 1.810 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου και των οδών Σκύρου και Χαριλάου Τρικούπη, με φερόμενους ιδιοκτήτες το Δήμο Γαλατσίου κ.λπ.
Εµβαδού 115 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου µεταξύ των οδών Ευβοίας και Σουρή, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 145 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου µεταξύ των οδών Ευβοίας και Σολωµού, με φερόμενους ιδοκτήτες ιδιώτες και έναν ιερό ναό.
Εµβαδού 820 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου και της οδού Ευβοίας µεταξύ των οδών Σουρή και Σολωµού, με φερόμενους ιδιοκτήτες το δήμο Γαλατσίου κ.λπ.

Για το σταθμό ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, προσωρινή κατάληψη 11 χώρων ως εξής:
Εµβαδού 85 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον της συµβολής της µε την οδό Εκάτης, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 725 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον των συµβολών της µε τις οδούς Εκάτης και Αρτέµιδος, με φερόμενους ιδιοκτήτες το δήμο Γαλατσίου κ.λπ.
Εµβαδού 2.595 τ.µ. επί των οδών Γαλατσίου, Ιπποκράτους και Αγίας Γλυκερίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες το δήμο Γαλατσίου κ.λπ.
Εµβαδού 45 τ.µ.επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 112, στο ∆ήµο Γαλατσίου, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες
Εµβαδού 100 τ.µ. επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 110, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 70 τ.µ. επί της οδού Ιπποκράτους πλησίον της συµβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 115 τ.µ. επί της οδού Ιπποκράτους στη συµβολή της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 2.560 τ.µ. επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη µεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίας Γλυκερίας, με φερόμενο ιδιοκτήτη το δήμο Γαλατσίου κ.λπ.
Εµβαδού 85 τ.µ. στη συµβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πρωτοπαπαδάκη, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 20 τ.µ. επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη πλησίον της συµβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εµβαδού 75 τ.µ. επί της οδού Αγίας Γλυκερίας στη συµβολή της µε την οδό Ιπποκράτους, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.

Για το σταθμό ΕΛΙΚΩΝΟΣ, προσωρινή κατάληψη 4 χώρων ως εξής:
Εμβαδού 115 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ζήνωνος, στο Δήμο Γαλατσίου, με φερόμενο ιδιοκτήτη το δήμο Γαλατσίου κ.λπ.
Εμβαδού 415,00 τ.μ. επί της οδού Μαραθώνος 2, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εμβαδού 325 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Γλυκερίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
Εμβαδού 2.700 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Γλυκερίας, Πάρνηθος και Κοζάνης, με φερόμενο ιδιοκτήτη το Δήμο Γαλατσίου κ.λπ.

Για το σταθμό ΚΥΨΕΛΗ, προσωρινή κατάληψη 2 χώρων ως εξής:
Εμβαδού 6.070 τ.μ. που βρίσκεται επί της πλατείας Κυψέλης (Κανάρη), με φερόμενο ιδιοκτήτη το Δήμο Αθηναίων κ.λπ.
Εμβαδού 770 τ.μ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βελβενδού και Πυθίας, με φερόμενο ιδιοκτήτη το Δήμο Αθηναίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή