Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για την παρουσίαση της Αττικό Μετρό

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για την παρουσίαση της Αττικό Μετρό

Σχόλιο για τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ της Λαϊκής Συσπείρωσης: :

“Αν κάτι επιβεβαιώθηκε και από την εκδήλωση παρουσίασης από την Αττικό Μετρό, τη Δευτέρα 18/10,της πορείας υλοποίησης του μεγαλύτερου δημόσιου έργου που θα πραγματοποιηθεί σε χώρα της ΕΕ, την δεκαετία 2021 – 2030, είναι ότι κυρίαρχο ρόλο στην πορεία υλοποίησής του θα παίξει η προσπάθεια να μειωθεί το κόστος, προς όφελος προφανώς των κερδών των ανάδοχων κατασκευαστικών ομίλων, σε βάρος των εργαζομένων στο έργο, της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, κάποιοι από τους οποίους θα έχουν επιπτώσεις στον τζίρο τους.
Πιο συγκεκριμένα, η κατεύθυνση αυτή, θα έχει άμεσες συνέπειες :
1. Στις κυκλοφοριακές επιπτώσεις, σε έναν ήδη επιβαρυμένο δήμο, όπως είναι ο δήμος Γαλατσίου, στην έκταση του θα κατασκευαστεί η αφετηρία της γραμμής 4. Χαρακτηριστική είναι η ομολογία, ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες μελέτες, δεν υπάρχει προεκτίμηση του κόστους αυτών, ενώ αποφεύγουν να δεσμευτούν για την έκταση που θα εξετάσει η κυκλοφοριακή μελέτη, υπονοώντας ότι θα υπάρξουν μόνο κάποιες μικρές παρεμβάσεις και όχι η απαραίτητη συνολική μελέτη για όλη την περιοχή.
2. Στα μεροκάματα των εργαζόμενων των έργων. Ήδη οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ανακοινώθηκε μείωση από την ανάδοχο εταιρεία για τα πρόδρομα έργα.
3. Στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των εργοταξίων, ζήτημα ζωής και θανάτου, τόσο για τους εργαζόμενους στο έργο, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής μας. Πόσο μάλλον που 2 βασικοί εργοταξιακοί χώροι θα «στηθούν» σε πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας.
Κατά τα άλλα, επιβεβαιώθηκε ξανά, ότι οι δημοτικές αρχές της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας, όχι μόνο δεν έχουν την κατεύθυνση διεκδίκησης λύσεων προς όφελος της ποιότητας ζωής του λαού της περιοχής, κατά τη διάρκεια του έργου, αντιθέτως δηλώνουν ότι περίμεναν την έναρξη ουσιαστικά των πρόδρομων εργασιών για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας κατά τη 10ετή (σχεδόν)διάρκεια του έργου..

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή