Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας :Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας :Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά, εγκαινιάζει ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Ο Δήμος Μαρκοπούλου εγκαινιάζει ένα νέο πρωτοποριακό Πρόγραμμα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με στόχο την εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας σε γυναίκες, γονείς και παιδιά.
Το Πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται συνολικά από 3 άξονες, που περιλαμβάνουν:
«Μείνε Μακριά (stay away)»
Εκμάθηση της μεθόδου γυναικείας αυτοάμυνας του ισραηλινού Krav Maga.
«Γονείς και Παιδιά»
Αφορά τεχνικές προστασίας που δουλεύονται μαζί με τον γονιό και το παιδί.
«Παιδί και εκφοβισμός (bulling)»
Η κατακλείδα του Προγράμματος, που θα ολοκληρωθεί σε μια συνάντηση και αφορά το παιδί που γίνεται δέκτης εκφοβιστικών συμπεριφορών.
Εισηγητής του παραπάνω Προγράμματος είναι ο Krav Maga Expert 1, Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ju-Jitsu και Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας – Πολεμικών Τεχνών στον Αθλητικό Όμιλο Μαρκοπούλου (Α.Ο.Μ.) κ. Γιώργος Ζαντιώτης, ο οποίος έχει να επιδείξει 40 χρόνια εμπειρίας στις πολεμικές τέχνες, με επίσημη πιστοποίηση προπονητή στα αθλήματα του παγκρατίου και Ju-Jitsu, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η υλοποίηση του Προγράμματος ξεκινάει άμεσα με τον 1ο άξονα «Μείνε Μακριά (stay away)», με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση και στηρίζεται στην τεχνική Krav Maga. Αποτελείται από 1 εισαγωγικό μάθημα και 2 μαθήματα τεχνικής.

Το Krav Maga είναι η νεότερη πολεμική τέχνη και δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ, πριν από σαράντα περίπου χρόνια. Προσαρμοσμένη στις ανάγκες του απλού πολίτη, βασίζεται στο έμφυτο ένστικτο του ανθρώπου για αυτοσυντήρηση και χρησιμοποιεί χέρια, βραχίονες, αγκώνες, πόδια, γόνατα και κεφάλι, για την αυτοπροστασία του ατόμου.

Ο συγκεκριμένος κύκλος μαθημάτων απευθύνονται αποκλειστικά σε όλες τις γυναίκες 13 ετών και άνω, ανεξαρτήτως σωματικής κατασκευής, δύναμης, εμπειρίας ή πρότερης εκπαίδευσης. Η τεχνική Krav Maga είναι εύκολη στην εκμάθησή της, δεν απαιτεί πολύχρονη εκπαίδευση κι επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες. Για αυτούς τους λόγους άλλωστε, πάνω από 200.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μυηθεί σε αυτή, ενώ θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αυτοάμυνας.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται μόνο ημέρα Σάββατο 17.00 – 18.30 στην κλειστή αίθουσα του 1ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Κ. Σωτηρίου 3, Μαρκόπουλο Μεσογαίας) και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου μπάσκετ του σχολείου. Oι συμμετέχουσες θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για την ημερομηνία διεξαγωγής του μαθήματος, από τους αρμόδιους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6μηνου, είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος rapid test που έγινε ως 48 ώρες πριν ή μοριακού ελέγχου που έγινε ως 72 ώρες πριν.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν άμεσα τη δωρεάν συμμετοχή τους, στα παρακάτω τηλέφωνα:
Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας και Κοινωνική Λειτουργός Βασιλική Σταύρου
Τηλ. 22990-20174

Διοικητική Υπάλληλος Κοινωνικής Υπηρεσίας Χαρίκλεια Κακαρνάκη
Τηλ. 22990-20187

Συντονίστρια Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνική Λειτουργός Κατερίνα Κουράση
Τηλ. 22990-20176

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Οι εγγραφές για τον 1ο Άξονα του Προγράμματος «Μείνε Μακριά (stay away)» ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι επόμενοι δυο Άξονες του Προγράμματος, θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου και θα υπάρξει νεότερη σχετική ανακοίνωση για τους τρόπους συμμετοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή