Τάσος Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση ανάλογα την ευκαιρία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση ανάλογα την ευκαιρία

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89:

Στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στους δημοσιογράφους Β. Γιακουμή και Ε. Σπυροπούλου φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πρόσφατη κακοκαιρία, την αύξηση των τιμών καθώς και για την πορεία της οικονομίας.

Σε σχέση με την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι η χώρα μέσα σε 48 ώρες αντιμετώπισε ένα ακραίο και επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι σε πλήρη εγρήγορση. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ενεργοποίηση των συντονιστικών κέντρων ανά Περιφερειακή Ενότητα, την επιτυχή λειτουργία του 112 και τα μέτρα που πάρθηκαν για τον περιορισμό της κυκλοφορίας την Παρασκευή. «Όλα αυτά συνέβησαν γιατί ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε πλήρη εγρήγορση», σχολίασε χαρακτηριστικά. Όμως τόνισε ότι υπήρξαν και προβλήματα και για αυτό το λόγο ζητούμενο είναι πάντα η βελτίωση του κρατικού μηχανισμού.

Για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την έλλειψη συντονισμού στην διαχείριση έκτακτων φαινομένων, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει δική της θέση, μηδενίζει τα πάντα και συμπλήρωσε ότι ο τρόπος που κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αντιπολίτευση της ευκαιρίας. «Η αντιπολίτευση πρέπει να βρει μια σταθερά, γιατί κινείται σαν το εκκρεμές», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ας κρίνουν οι πολίτες τη σοβαρότητα αυτής της συμπεριφοράς».

Ακολούθως, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε σε ερωτήσεις για την αύξηση την αύξηση των τιμών και υποστήριξε ότι η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρα που αφορούν την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πιο ευάλωτους, την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης με διεύρυνση των κριτηρίων, την έκπτωση στους λογαριασμών του φυσικού αερίου, ενώ μίλησε και για την εργαλειοθήκη και τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν σε επίπεδο ΕΕ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το πιο βασικό για τους συμπολίτες μας είναι να έχουν εισόδημα, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια έχει δημιουργήσει 70 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ότι μέσα σε ένα χρόνο έχει μειωθεί η ανεργία κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες και πως, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έχει αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Κατέληξε λέγοντας ότι προγραμματισμός υπάρχει, εφαρμόζονται πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό και οι πολιτικές αυτές έχουν αποτέλεσμα το οποίο βλέπουν οι πολίτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή