Αξίζουν τόσες θυσίες για το ευρώ;

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αξίζουν τόσες θυσίες για το ευρώ;
Η επιμονή της τρόικας να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, ούτε φυσικά να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της, περισσότερο ανταγωνιστική και αποτελεσματική από όσο ήταν πριν.
O στόχος της τρόικας δεν είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, που πράγματι έχει η χώρα. Δεν είναι η καούρα τους να γίνει για παράδειγμα ο δημόσιος τομέας πιο λειτουργικός, πιο σύγχρονος, πιο εξυπηρετικός για τον πολίτη, με λιγότερη διαφθορά και αναξιοκρατία.
Δεν είναι, για παράδειγμα, στα ενδιαφέροντά τους να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα σε υγεία, παιδεία ή όπου αλλού η χώρα έχει μείνει πραγματικά πίσω. Δεν είναι η προτεραιότητά τους πώς θα γίνει πραγματικά ανταγωνιστική η οικονομία, με έμφαση στα πλεονεκτήματα της χώρας, με εισαγωγή της καινοτομίας και πάει λέγοντας. Όλα αυτά τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Το ενδιαφέρον τους είναι να αρχίσουν από τον αδύναμο κρίκο, που λέγεται Ελλάδα, για να επιβάλλουν σε όλη την Ευρώπη, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και όλες τις κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Την πλήρη επικράτηση του νόμου του ισχυρού. Την επιβολή της αρχής «τα πάντα για το κέρδος». Την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των πάντων. Χρησιμοποιούν την κρίση χρέους, μία κρίση, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καιρό πριν, για να επιβάλλουν μία νέα πραγματικότητα. Οι άνθρωποι είναι κανονικά βαποράκια των ισχυρών συμφερόντων και τίποτα περισσότερο.
Πού μας οδηγεί όλο αυτό; Στην κοινωνική ζούγκλα, σε οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και στην κατάλυση δημοκρατικών θεσμών. Όταν δεν αναγνωρίζεται καν το δικαίωμα στις κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, τότε μιλάμε για κατάλυση ευθέως του Συντάγματος και της νόρμας με την οποία οργανώθηκαν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες τα τελευταία 120 χρόνια.
Το δόγμα των κυβερνώντων συνεργατών των ξένων τοκογλύφων και ιδιωτών τραπεζιτών «πάση θυσία στο ευρώ» το οποίο διαλαλούν σε κάθε ευκαιρία, απειλώντας ταυτόχρονα και εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα και με μνημόνια σημαίνει:
Πλήρης φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Πλήρης εξαθλίωση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας.
Ανύπαρκτες παροχές υγείας.
Κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Αδυναμία εξασφάλισης των στοιχειωδών αγαθών αναγκαίων για την επιβίωση του λαού.
Συνεχής δανεισμός από τους ξένους δανειστές και ιδιώτες τραπεζίτες τοκογλύφους.
Παράδοση της διοίκησης της χώρας στους ξένους δανειστές και τοποτηρητές.
Ανύπαρκτες παροχές παιδείας.
Πλήρη ισοπέδωση μέχρις εξαφάνισης των μισθών και των συντάξεων όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
Πλήρη ισοπέδωση των αμοιβών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύοντας τους εργοδότες σε τύραννους που επιβάλλουν τη θέλησή τους στους υπαλλήλους τους μεταχειριζόμενους ως σκλάβους.
Ο κατάλογος των αρνητικών και καταστροφικών επιπτώσεων του δόγματος των κυβερνώντων συνεργατών των ξένων δανειστών και τοκογλύφων δεν έχει τέλος…
Εάν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι όπως έχει χωρίς σημεία ανάκαμψης, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα σύντομα δεν θα υπάρχει ως χώρα και ως Έθνος γιατί απλά δεν θα υπάρχουν Έλληνες πολίτες που να κατοικούν σ’ αυτή την περιοχή. Γιατί απλά ή θα έχουν εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη προς εξεύρεση καλύτερων και ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, ή θα πεθαίνουν αβοήθητοι στα ανύπαρκτα δημόσια νοσοκομεία, ή θα οδηγούνται στις φυλακές από τους δανειστές τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή