Αντιδράσεις για την πρόσληψη του Π. Κατσάκου στον Δήμο Γαλατσίου, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αντιδράσεις για την πρόσληψη του Π. Κατσάκου στον Δήμο Γαλατσίου, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την αντίθεσή τους στην πρόσληψη του Πέτρου Κατσάκου στη θέση του «ειδικού συνεργάτη – δημοσιογράφου» στον Δήμο Γαλατσίου εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Σαπουνά και Νίκος Χωριανόπουλος του συνδυασμού «Γαλάτσι Από Κοινού», με επιστολή τους προς τον Διευθυντή της «Αυγής» Άγγελο Τσέκερη και κοινοποίηση αυτής στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νάσο Ηλιόπουλο και τον τομεάρχη εσωτερικών του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη.

Να θυμίσω ότι ο συνδυασμός «Γαλάτσι Από Κοινού», επικεφαλής του οποίου είναι η Αγγελική Σαπουνά, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής θα το βρείτε στη σελ. 8 της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας. Όπως είχαμε υποχρέωση, ενημερώσαμε για τη δημοσίευσή της τον κ. Πέτρο Κατσάκο, και του ζητήσαμε να απαντήσει ή να σχολιάσει αλλά αρνήθηκε. Το μόνο που μας είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, είναι ότι συνεχίζει να εργάζεται στην εφημερίδα «Αυγή».
Θα σταθώ σε κάποια σημεία της επιστολής τα οποία έχουν, κατά τη γνώμη μου, πολιτικό αποτύπωμα.

Αναφέρει η επιστολή των δύο δημοτικών συμβούλων ότι: «ο Πέτρος Κατσάκος είναι γνωστός στους Γαλατσιώτες, όχι μόνον ως συγγραφέας, δημοσιογράφος και μέλος της συντακτικής επιτροπής της Αυγής, αλλά και ως κάτοικος Γαλατσίου, επί χρόνια μέλος της ΟΜ Γαλατσίου, επί χρόνια μόνιμος αρθρογράφος στη μόνη εβδομαδιαία εφημερίδα της πόλης και έχοντας προταθεί ακόμη και ως υποψήφιος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, η έκπληξή μας ήταν μεγάλη και ιδιαιτέρως δυσάρεστη. Πολλώ δε μάλλον που πληροφορηθήκαμε το γεγονός αυτό από τρίτο, αντί να έχουμε ενημερωθεί από τον ίδιο, στο πλαίσιο στοιχειωδών συντροφικών σχέσεων.»
Παρεμπιμπόντως γι’αυτούς που δεν γνωρίζουν η εβδομαδιαία εφημερίδα είναι ο «ΠΑΛΜΟΣ». Τώρα για το άλλο θέμα του μέλους της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, είναι σίγουρο ότι ο Πέτρος Κατσάκος παραμένει και σήμερα μέλος της οργάνωσης ή έχει αποστασιοποιηθεί; Ερώτηση βάζω.

Και η επιστολή συνεχίζει: «Ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, με τον οποίο η επίσημα υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δημοτική μας παράταξη “Γαλάτσι Από Κοινού” βρίσκεται σε οξεία πολιτική αντιπαράθεση, εξαιτίας μεταξύ άλλων και της εντεινόμενης αυθαιρεσίας, ακόμη και της παραβίασης των νόμων, που χαρακτηρίζει το ύφος και το ήθος της διοίκησης του, εκτός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ που είναι από το 2012, έχει εκλεγεί και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Με άλλα λόγια, ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι σημαίνον αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ, σε σύμπνοια και με επιρροές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.»
Το ότι ο Γιώργος Μαρκόπουλος ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστό σε όλους και φυσικά στους συντάκτες της επιστολής, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου όπου με ψήφους της παράταξης του Δημάρχου εξέλεγη Γραμματέας του Σώματος ο κ. Χωριανόπουλος.

Αναφέρουν οι συντάκτες της επιστολής ότι «η πρόσληψη του Πέτρου Κατσάκου “για να επικουρεί” τον Γιώργο Μαρκόπουλο “στην προβολή του έργου της δημοτικής αρχής”, μας γεννά έντονη ανησυχία σχετικά με την πολιτική αντανάκλαση αυτής της επιλογής στο αυτοδιοικητικό πεδίο και όχι μόνον. Για μας, είναι καταφανές ότι το έργο του μέλους της συντακτικής επιτροπής της “Αυγής” στο πλευρό του δημάρχου αντιπολιτεύεται αντικειμενικά και ευθέως τη δράση της δημοτικής παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Γαλάτσι. Εκτός των άλλων ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραπλάνησης των δημοτών και της δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων σχετικά με την πολιτική στάση της δημοτικής παράταξης και της ΟΜ Γαλατσίου έναντι του Γ. Μαρκόπουλου και των πεπραγμένων του.
»Επιπλέον, όμως, λόγω της ιδιότητας του Γ. Μαρκόπουλου ως προέδρου της ΠΕΔΑ, ο ρόλος του Π. Κατσάκου θα έχει αντίχτυπο στους άλλους δήμους της Αττικής.»
Με αυτά που αναφέρετε, φίλοι μου, σε αυτό το σημείο της επιστολής σας έχω την εντύπωση ότι προσπαθείτε να χτίσετε από τώρα το άλλοθι για την ήττα σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023. Σε λίγο θα μας πείτε ότι η πρόσληψη Κατσάκου θα ευθύνεται και για την ενδεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές!
Κλείνοντας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι από τη στιγμή που ο Πέτρος Κατσάκος συνεχίζει και μετά την πρόσληψή του στον Δήμο Γαλατσίου να εργάζεται στην εφημερίδα «Αυγή», όπως ο ίδιος μας δήλωσε, αυτό σημαίνει ότι θα έχει πάρει και τη σύμφωνη γνώμη της εφημερίδας.

Πήγαινε στην κορυφή