Δήμος Αχαρνών : Εντείνεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Δήμος Αχαρνών
Δήμος Αχαρνών : Εντείνεται  η προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών:

Άνω των 850 οχημάτων βρίσκονται καταχωρημένα στη μεγάλη λίστα εγκαταλελειμμένων οχημάτων της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας των τελευταίων ετών, με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλη Βρεττό να έχει θέσει ψηλά τον πήχη στην άμεση απομάκρυνσή τους με εντατικούς ελέγχους και πυκνές περιπολίες για τη χαρτογράφηση των δρόμων του Δήμου μας.
Μόνο οι αρχικές καταχωρήσεις εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που αφορούν είτε (τηλεφωνικές/ γραπτές) καταγγελίες πολιτών είτε διαπιστώσεις της ίδιας της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τις περιπολίες, έχουν αγγίξει τις 300 σε αριθμό κατά το έτος 2021 και συγκεκριμένα τους μήνες Ιανουάριο – Σεπτέμβριο 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των αρχικών καταγραφών των οχημάτων για το 2021 έχει αυξηθεί κατά 450% και για το έτος 2020 κατά 260% σε σύγκριση με το 2017.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας λαμβάνει καθημερινά τουλάχιστον 3-4 κλήσεις σχετικά με οχήματα που θεωρούνται εγκαταλελειμμένα από τους πολίτες και αναλαμβάνει το χρονοβόρο έργο της διαπίστωσης, της καταγραφής, του επανελέγχου, της ειδικής σήμανσης, της υποχρέωσης ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων και της τελικής απόσυρσής τους από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας.
Κατά τα έτη 2020 – 2021, περίπου 465 οχήματα έχουν απομακρυνθεί επιτυχώς από το οδόστρωμα, είτε κατόπιν επανειλημμένων συστάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας προς τους ιδιοκτήτες τους είτε με την απόσυρση με ιδιωτικό γερανό συνεργαζόμενο με το Δήμο μας. Σημειώνεται, δε, ότι σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης με την συνεργαζόμενη εταιρεία έχουν αποσυρθεί περίπου 160 εγκαταλελειμμένα οχήματα.
Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλη Βρεττού, η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε δίπλα στους πυρόπληκτους πολίτες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, τα οχήματα των οποίων κάηκαν, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς της 3ης Αυγούστου 2021. Στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά, έσπευσαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να γίνει η άμεση καταγραφή των ολοσχερώς ή μερικώς καμένων, τα οποία και αποσύρθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας στο έργο του Δήμου για την όσο το δυνατόν άμεση επούλωση των πληγών των πολιτών.
Σύμφωνα με το αρχείο της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας, επιπλέον 110 εγκαταλελειμμένα οχήματα έχουν λάβει το πράσινο φως ώστε να αποσυρθούν, δίνοντας ανάσα στο πρόβλημα στάθμευσης που δημιουργείται στο κεντρικό τμήμα των Αχαρνών και συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απευθύνεστε στο τηλεφωνικό κέντρο της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας στο 210 2415472, αλλά και ηλεκτρονικά στο dimast@acharnes.gr (Τμήμα Αστυνόμευσης”

Πήγαινε στην κορυφή