Στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού συμμετέχει ο Δ. Γαλατσίου με την Ομάδα Petanque

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού συμμετέχει ο Δ. Γαλατσίου με την Ομάδα Petanque

Από την Τετάρτη 6 έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου διεξάγονται στην Αθήνα οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού», η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που φιλοξένησε η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011. Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός του εργασιακού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από 37 χώρες. Λόγω της πανδημίας οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ειδικά σχεδιασμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» και το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» αποτελούν τους βασικούς χώρους διεξαγωγής των περισσοτέρων αθλημάτων. Συνολικά, τους Αγώνες θα φιλοξενήσουν 12 αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής, μια εκ των οποίων είναι το Άλσος Βεΐκου.
Οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού διεξάγονται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Δήμων Αθηναίων, Γαλατσίου, Βάρης Βούλας Βάρκιζας, Γλυφάδας και πολλών ακόμη φορέων. Συνολικά στους φετινούς Αγώνες θα γίνουν 28 αγωνίσματα. Στο κολύμπι υπάρχουν 112 συμμετοχές, στο τένις 108, στον στίβο 205, στο petanque 155 κλπ.

Ο Δήμος Γαλατσίου εκπροσωπείται στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, για πρώτη φορά, στο άθλημα του Petanque (πετάνκ) από τους υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου, Δημοσθένη Βότσικα, Αγγελική Κακούρη και τον συνοδό-προπονητή τους Σπύρο Ασωνίτη, οι οποίοι είναι αθλητές στην τοπική ομάδα «Galatsi Petanque Club». Στόχος τους είναι να συμμετάσχουν σε ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό και ωφελεί σημαντικά στην ψυχική και σωματική υγεία των συμμετεχόντων, ώστε να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους να ασχοληθούν με το άθλημα, το οποίο έχει πλέον ειδικό χώρο στο Άλσος Βεΐκου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Είναι ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι ορισμένα αθλήματα θα διεξαχθούν στο Άλσος Βεΐκου, καθώς και το ότι ομάδα υπαλλήλων του Δήμου θα λάβει μέρος στους αγώνες για πρώτη φορά και μάλιστα σε ένα τόσο ενδιαφέρον άθλημα, όπως είναι το πετάνκ. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα και πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής, ώστε να έχουμε υγεία και ευεξία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή