Εγκαινιάζεται το Καμίνι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Εγκαινιάζεται το Καμίνι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
Έφτασε η ώρα για τα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Γαλατσίου «Καμίνι». Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, το Καμίνι της οδού Καραϊσκάκη θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του και σας προσκαλεί να δείτε από κοντά τους χώρους του και τις κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσές του.
Ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος θα αναλάβουν το κύριο «βάρος» της βραδιάς των εγκαινίων καθώς ο πρώτος θα κόψει την κορδέλα και ο δεύτερος θα μας ξεναγήσει στις πλήρως ανακαινισμένες στοές του Καμινιού και τις σύγχρονες αίθουσες εκδηλώσεων που έχουν διαμορφωθεί καταλλήλως μέσα στο «κέλυφος» της παλιάς ασβεστοκαμίνου.
Ο κ. Πρωτονοτάριος έχει πιστέψει στην ανάδειξη του Καμινιού ως το νέο κέντρο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας γι’αυτό και έχει επωμιστεί την ευθύνη όλης της προετοιμασίας και δηλώνει σίγουρος πως το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα και όλοι στις θέσεις τους για να υποδεχθούν το πλήθος των επισκεπτών.
Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ομιλία του δημάρχου κ. Κυριάκου Τσίρου και ο χαιρετισμός του κ. Πρωτονοτάριου.
Στις 7.45’ μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα κόψει τη κορδέλα και θα ξεκινήσει η ξενάγηση στους χώρους του Καμινιού.
Στις 8.00 μ.μ. οι 450 χορευτές της Ομάδας Earthdancers, η Ομάδα Χορού του Δήμου Γαλατσίου αλλά και τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσει και η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα «Ενότητες» με 100 συνολικά έργα αξιόλογων καλλιτεχνών.
Να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις των εγκαινίων θα συνεχιστούν έως και τις 8 Σεπτεμβρίου με πληθώρα δρώμενων, όπως μουσική και ποιητική βραδιά, τα εγκαίνια της παιδικής βιβλιοθήκης, ομιλίες κ.α. 
Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 2 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Εκτός από τοπικούς παράγοντες, φορείς και συλλόγους, στα εγκαίνια του Καμινιού έχουν προσκληθεί και μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι κομμάτων και πρεσβευτές ξένων χωρών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή