Δήμος Ασπροπύργου: «Έχω και Εγώ Δικαίωμα στη Ζωή…Προστάτεψέ με» για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ασπροπύργου: «Έχω και Εγώ Δικαίωμα στη Ζωή…Προστάτεψέ με» για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

«Έχω και Εγώ Δικαίωμα στη Ζωή…Προστάτεψέ με» είναι το μήνυμα του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. του Δήμου Ασπροπύργου
για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
:

Ένα διαφορετικό μήνυμα αφιερώνει, φέτος ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, κ. Ιωάννης Κατσαρός στους ηλικιωμένους δημότες και μέλη του Οργανισμού, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, ως καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Με το μήνυμα: «Έχω και Εγώ Δικαίωμα στη Ζωή…Προστάτεψέ με», έρχεται να ανταμείψει την ιδιαίτερη προσπάθεια και στάση των ηλικιωμένων ανθρώπων, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η χώρα βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη εξαιτίας της Πανδημίας του Covid-19.
Η Πανδημία ανέτρεψε την καθημερινότητα των ανθρώπων της 3ης ηλικίας, στερώντας τους τις απλές συνήθειες και οδηγώντας τους στην απομόνωση και στην απέραντη μοναξιά. Έμειναν σπίτι, χωρίς να βλέπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αυτό τους προξένησε τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές επιπλοκές. Το γεγονός μάλιστα, ότι οι ηλικιωμένοι σε σημαντικό βαθμό, δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, αποτέλεσε μία ακόμα αρνητική συνέπεια για αυτούς. Περνώντας όμως ο καιρός και αφού η κατάσταση βελτιωνόταν, η πλειοψηφία των ηλικιωμένων εμβολιάστηκε, αλλά ακόμα εξακολουθούν να βιώνουν καθημερινά το φόβο της έκθεσης στις νέες μεταλλάξεις του ιού και την ανησυχία για την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων, με αποτέλεσμα ο δείκτης ευημερίας τους να υποβαθμίζεται τραγικά. Παρόλα αυτά, δεν το έβαλαν κάτω και παρά τις αντιξοότητες, αντιμετώπισαν την κατάσταση με σθένος και κέρδισαν τη μάχη.
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που εξακολουθούμε να βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι η προστασία τόσο της σωματικής υγείας των ηλικιωμένων, όσο και της ψυχικής τους. Ας βάλουμε τέλος στη μοναξιά τους και ας τους δείξουμε έμπρακτα και με τον πιο απλό τρόπο ότι δεν είναι μόνοι. Ας παραδειγματιστούμε από τους ίδιους, που στέκουν πάντα δίπλα μας ως παππούδες, ως γονείς, ως δάσκαλοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντάς μας σε κάθε δυσκολία.
Χρονιά Πολλά, με Υγεία σε όλα τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Πήγαινε στην κορυφή