Ευθύμιος Λέκκας στην «Κοινωνία Ώρα Mega»: Τα 5,8 είναι ο κύριος σεισμός κατά πάσα πιθανότητα

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας στην «Κοινωνία Ώρα Mega»: «Τα 5,8 είναι ο κύριος σεισμός κατά πάσα πιθανότητα»
https://www.megatv.com/2021/09/28/lekkas-gia-kriti-oi-metaseismoi-isos-kseperasoun-ta-5-rixter/

https://www.megatv.com/2021/09/28/kriti-2-500-anthropoi-emeinan-sto-dromo-eksaitias-tou-seismou-provlimatismos-gia-ta-rigmata/

Η μετασεισμική ακολουθία που αναμένεται στην Κρήτη θα ξεπεράσει τα 5 Ρίχτερ εκτίμησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Ευθύμης Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ «Ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος», ενώ όπως είπε αναμένεται έντονη μετασεισμική ακολουθία. «Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί οι οποίοι μπορεί να φτάσουν το 5,1 5,2 Ρίχτερ» σημείωσε. «Σε δύο ώρες μετά το σεισμό βρεθήκαμε στην Κρήτη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Αναλάβαμε την κατάσταση και θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά. Προείχε η ανθρώπινη ζωή. Δώσαμε εντολές να αποφεύγουν τα σπίτια που έχουν βλάβες, πώς να κινηθούν οι κάτοικοι» σημείωσε. Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι τα ρήγματα της Κρήτης είναι στο στόχαστρο των επιστημόνων, ενώ πρόσθεσε ότι Τήλος, Θήβα και το Αρκαλοχώρι που επλήγη χθες από τον σεισμό, είναι διαφορετικές περιοχές. «Υπάρχουν δεδομένα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι».

Πήγαινε στην κορυφή