Δήμος Ελευσίνας: Διεθνής Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας και Ημιμαραθώνιος Δρόμου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δήμος Ελευσίνας: Διεθνής Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας και Ημιμαραθώνιος Δρόμου

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Σπουδαία αθλητικά γεγονότα στην Ελευσίνα με τον Δήμο, την ΚΕΔΕ και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 να δίνουν τον τόνο: Διεθνής Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας και Ημιμαραθώνιος Δρόμου

Δύο σπουδαία αθλητικά γεγονότα, φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες η Ελευσίνα, δίνοντας τον τόνο στις προσπάθειες εξωστρέφειας και προβολής της πόλης και των δυνατοτήτων της.
Το πρώτο αφορούσε, τον Διεθνή Φιλικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα μεταξύ του «Πανελευσινιακού Α.Ο» και της Ουγγρικής ομάδας Veszprem, που φέρει το όνομα της πόλης.
Ο αγώνας, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται για τα 90 χρόνια του Πανελευσινιακού και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, διεξήχθει στο ανακαινισμένο «Κοσμάς Παπανικολάου», με τους προσκεκλημένους αλλά και τους ντόπιους φιλάθλους να χαίρονται έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του «ευ αγωνίζεσθαι».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με μέριμνα της ΚΕΔΕ, οι φιλοξενούμενοι και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν στην πόλη της Ελευσίνας και να γνωρίσουν από κοντά εμβληματικά τοπόσημα.
Όπως τόνισε και στον χαιρετισμό που τους απηύθυνε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, καλωσορίζοντας την ουγγρική αποστολή στο Δημαρχείο και το Παλαιό Ελαιουργείο «Μέσα στα χρόνια η πόλη μας και οι κάτοικοι της κατάφεραν να δημιουργήσουν μέσα από αυτό το αρχαιολογικό και μνημειακό εφαλτήριο, μία δική τους περπατησιά.
Ένα νέο αφήγημα που ταυτίστηκε με την εκβιομηχανοποίηση της Ελλάδας, με την εσωτερική μετανάστευση, την καλλιτεχνική πρωτοπορία, με τα βιώματα της εργατικής τάξης, με τις προκλήσεις της κάθε εποχής και πλέον με την περιβαλλοντική αφύπνιση όλων μας.
Μέσα σ’ αυτή την πορεία, ο «Πανελευσινιακός» που τα 90 του χρόνια γιορτάζουμε φέτος, έχει δώσει το δικό του, πολύ ξεχωριστό στίγμα. Γιατί κατάφερε να συνδέσει το όνομά του όχι μόνο με μεγάλες αλλά και δύσκολες στιγμές στον αθλητισμό της πόλης μας, αλλά να γίνει ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς μέσα σ’ αυτή».
Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή, ώστε η Ελευσίνα να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματά της και να μεταμορφωθεί σε μια βιώσιμη και ελκυστική πόλη.
Όμως, οι ημέρες είχαν και άλλα αθλητικά γεγονότα, το πέρασμα των αθλητών του «Σπάρταθλον» από την πόλη της Ελευσίνας και φυσικά το κλείσιμο του «Φεστιβάλ Αισχύλεια» με τον Ημιμαραθώνιο Δρόμου «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» με δύο αγωνιστικές διαδρομές, στα 21 κι 5 χλμ.
Στους αγώνες, που είχαν πολύ σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, έλαβαν μέρος δρομείς, εθελοντές, αθλητικοί & εθνικοτοπικοί σύλλογοι στους οποίους σύσσωμη η Δημοτική Αρχή δίνει τα συγχαρητήρια της. Κατά τον τερματισμό, ο Αργύρης Οικονόμου εξήρε στις δηλώσεις του τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων στον Δήμο, τους εθελοντές και την ΚΕΔΕ, για το άρτιο αποτέλεσμα της διοργάνωσης, εφάμιλλο των προσδοκιών των αθλητών και των δημοτών.

Πήγαινε στην κορυφή