Πράσινη Αριστερά: Η ΔΕΗ παράγει Δημόσιο Αγαθό και ως εκ τούτου δεν πωλείται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πράσινη Αριστερά: Η ΔΕΗ παράγει Δημόσιο Αγαθό και ως εκ τούτου δεν πωλείται

Γραφείο Τύπου ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

“Η ΔΕΗ παράγει Δημόσιο Αγαθό και ως εκ τούτου δεν πωλείται

Από τα χρέη, στο επικοινωνιακό “success story” του κ. Στάσση, λίγο μετά στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ σε Αυστραλιανών συμφερόντων fund (λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξη της συμφωνίας AUKUS!) και τώρα στην πώληση του πακέτου μετοχών, που φέρνει το Ελληνικό Δημόσιο σε μειοψηφική θέση.
Ταυτόχρονα δηλώνονται κέρδη (!), πρόγραμμα επενδύσεων 8,4 δισ (!), επέκταση στο εξωτερικό, επενδύσεις 9,1 GW σε ΑΠΕ που θα φέρουν κέρδη ~1,7 δισ €, αύξηση των τιμολογίων.
Παρόλα αυτά, θεωρούν ότι πρέπει να πουληθεί το επιπλέον 18%….

Η ΔΕΗ παράγει Δημόσιο Αγαθό.
Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία της ιδιοκτησίας είναι και απαιτείται να παραμείνει στον Ελληνικό Λαό.

Οποιαδήποτε είδους παραχώρηση πλειοψηφίας από την διοίκησή της, αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος σε σχέση με την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της και ευθύνες για την απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων Ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα Δημόσια αγαθά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νοηθούν ως εμπορεύματα και κανείς δεν δικαιούται να αποκομίζει ιδιωτικό όφελος από την παραγωγή και τη διανομή τους.
Δημόσια αγαθά όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, η Δημόσια Υγιεινή, η Ασφάλεια, η Ασφάλιση, η Δικαιοσύνη, η Άμυνα, τα Δίκτυα, ο Ορυκτός πλούτος, η Έρευνα, η Δημόσια διοίκηση δεν μπορούν να παραδοθούν σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση, προσπαθεί να υλοποιήσει το σχέδιο παράδοσης του δημοσίου στους χορηγούς φίλους της.
Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, που έχει συνδέσει το όνομα του με το κλείσιμο της Ολυμπιακής, την παράδοση των πηγών παραγωγής ενέργειας σε πολυεθνικές, την κατάργηση των περιβαλλοντικών νόμων (που παραδίδονται στις φίλιες κατασκευαστικές και επενδυτικές εταιρίες), την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Χατζηδάκης, εκτελεί την διατεταγμένη υπηρεσία που του έχει ανατεθεί από τον κ. Μητσοτάκη για να πουλήσει ότι πολυτιμότερο έχουμε.

Δεν θα τον αφήσουμε.

Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν οι οικονομικές ελίτ -δηλαδή η ιδιωτικοποίηση κάθε έννοιας αγαθού, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος- στενεύει το Δημόσιο χώρο και δημιουργεί μεγαλύτερη (ακόμη) συσσώρευση πλούτου σε ελάχιστα χέρια.
Συνέπεια αυτού είναι η όξυνση της οικονομικής και της κοινωνικής ανισότητας, η στέρηση “δικαιωμάτων ζωής”, η απορρύθμιση της έννοιας Δικαίου, με καταστροφικά αποτελέσματα για τη συνοχή και την αντοχή των κοινωνιών.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή