Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Νέα ώρα, ίδια νοστιμιά!
Καθημερινά στις 13.15

Από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπαίνει στην κουζίνα της σε νέα ώρα. Το ραντεβού της με τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ αλλάζει και η «Ώρα για Φαγητό» είναι καθημερινά στις 13.15. Η αγαπημένη μας σεφ με πολλή όρεξη «ξεψαχνίζει» την ελληνική κουζίνα και βρίσκει απολαυστικές συνταγές για να μας προτείνει, «ταξιδεύει» στα νησιά μας και το εξωτερικό και ανακαλύπτει πιάτα που συναρπάζουν και «γεμίζει» το τραπέζι μας χρώματα και αρώματα που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία
Μέρα με δυνατά, γευστικά πιάτα, που δίνουν ενέργεια και ευεξία. Φτιάχνουμε μία πρωτότυπη συνταγή με όσπρια: “ρεβύθια και φακές στον φούρνο με μελιτζάνες”, ένα από τα ωραιότερα πιάτα με όσπρια. Συνεχίζουμε με μεσογειακή πρόταση για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο, “ζυμαρικά ολικής με λαχανικά”. Το επεισόδιο κλείνει με άρωμα Ασίας: τραγανά και πεντανόστιμα “springrolls φούρνου με δροσερό dip”.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου – Τοπικές Συνταγές, Το Δικό σας Φαγητό
Σήμερα μαγειρεύουμε δύο συνταγές με έμπνευση από την τοπική παράδοση. Ξεκινάμε με “παριανό πρωτοφούρνι”, ένα κέρασμα με γλύκα από πετιμέζι και συνεχίζουμε με ένα αναπόσπαστο υλικό της ελληνικής κουζίνας, θρεπτικό “τραχανά με φέτα και ξεροτηγάνιση”. Για το τέλος, η Αργυρώ ετοιμάζει ένα πιάτο που ζήτησαν οι τηλεθεατές: λαχταριστές “πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί” με ζουμερή και χορταστική γέμιση.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Παρέα
Ετοιμάζουμε νόστιμο και παιχνιδιάρικο “μπριάμ με φέτα και κοτομπουκιές”, ένα εύκολο και υγιεινό πιάτο για τα παιδιά. Στη συνέχεια, η Αργυρώ υποδέχεται τον γνωστό και αγαπημένο σεφ, Άρη Τσανακλίδη, με τον οποίο μαγειρεύουν “χοιρινά σκαλοπίνια σοτέ” με καταπληκτική γεύση και τέλος, ταξιδεύουμε ως τη Ρώμη, με κλασικό “cacio e pepe”, ίσως την πιο εύκολη και αντίστοιχα πλούσια σε γεύση, μακαρονάδα.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Γλυκό
Γλυκιά και αλμυρή η σημερινή μέρα αλλά πάνω απ’ όλα νόστιμη. Η αγαπημένη μας σεφ ξεκινά με αφράτα και φουσκωτά “vegan γλυκά pancakes”, ένα υγιεινό σνακ, ιδανικό για παιδιά. Συνεχίζει με αυθεντικό και βελούδινο “New York cheesecake”, την ψημένη εκδοχή του αγαπημένου γλυκού και για το τέλος ετοιμάζει ένα υπέροχο “αλμυρό κέικ μπρόκολο”.

Παρασκευή 1η Οκτωβρίου – Ώρα για Μενού
Σήμερα η Αργυρώ ετοιμάζει το πιο λαχταριστό οικογενειακό μενού, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Για αρχή, μια τραγανή “τυροκουλούρα με φέτα”, για τη συνέχεια, ένα κλασικό “ρολό κιμά με αυγά” και στο τέλος, μία απολαυστική “τούρτα Μπλακ Φόρεστ” με πλούσια και αέρινη σαντιγί.

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2021-2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή