Πικρές αλήθειες, γράφει ο Γιώργος Πένταρης

Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες της έντασης που δημιουργεί η πολεμοχαρής Τουρκία στην περιοχή της Ελληνικής δικαιοδοσίας στο Αιγαίο. Με την τακτική της και με την δική μας ανοχή, έχει κάνει στην χώρα ένα είδος Φινλανδοποίησης, δηλαδή αν θέλεις να κάνεις κάτι στην περιοχή δικαιοδοσίας σου, η Τουρκία θα επέμβει για να πάρεις την άδειά της, όπως έχει δηλώσει ο Ερντογάν.

Εκτός των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας, έχουμε και σοβαρές παρεμβάσεις στις έρευνες που κάνουμε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανατολικής Κρήτης και Κάσου. Οι επεμβάσεις του Τουρκικού πολεμικού γίνονται σε μια περιοχή απολύτως Ελληνικής δικαιοδοσίας. Η Τουρκία όμως αισθανόμενη την δύναμή της (την πολεμική) αποφασίζει πού θα επέμβει κάθε φορά χωρίς να υπολογίζει κανένα δίκαιο της διεθνούς κοινότητας που έχει φέρει την ειρήνη στην Ευρώπη αλλά και στον περισσότερο κόσμο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το status, η Τουρκία του Ερντογάν το έχει ανατρέψει και είναι ανεκτή από την ΕΕ και την Αμερική στις επεμβάσεις που έχει κάνει στα γειτονικά της κράτη. Ουδείς μιλάει για την αλλοίωση του πληθυσμού που επιχειρεί στο κατεχόμενο μέρος της Συρίας ούτε και για την κατοχή μέρους του Ιράκ και πολλώ μάλλον και στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι χώρες στις οποίες έχει κάνει στρατιωτική επέμβαση η Τουρκία, όπως γνωρίζουμε, είχαν και έχουν σοβαρά πολιτικά και στρατιωτικά προβλήματα. Επέμβαση ονειρεύεται και την επιδιώκει και στην Ελλάδα, αλλά φοβάται επειδή η χώρα μας έχει μια δυνατότητα άμυνας αλλά όχι τόση ώστε να αντισταθεί σε μια γενικευμένη Τουρκική επίθεση. Το ότι δεν το κάνει είναι όχι ότι ανήκουμε σε ένα ισχυρό συνασπισμό, όπως η ΕΕ, αλλά κυρίως για πολιτιστικούς λόγους, οι οποίοι θα την φέρουν απέναντι σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά πώς είμαστε οργανωμένοι και πόσες είναι οι αντοχές μας.
Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος «αποκάλυψε» τα «ελληνικά σχέδια επέμβασης στη Δυτική Τουρκία σε συνεργασία με τους Γκιουλενιστές», είναι πολύ γλαφυρός. Μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Ulusal Kanal, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος ότι η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσει. Δήλωσε λοιπόν ότι «σήμερα στην Ελλάδα, αν υπάρξει περίπτωση πολέμου, δεν θα μπορούν να βρουν στρατιώτες να πολεμήσουν», προσθέτοντας ότι «το 2020 θα προσλάμβαναν (στον στρατό) 1.500 άτομα και με το ζόρι βρήκαν 300 άτομα». «Με το ζόρι βρήκαν 300 άτομα» επανέλαβε, «ενώ σ’ εμάς όχι 1.500 άλλα 250 χιλιάδες άτομα προσλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτημα ένα εκατομμύριο άτομα» συμπλήρωσε. «Στην Ελλάδα θα γίνει χαμός. Αν σήμερα, να μη δώσει ο θεός βέβαια, υπάρξουν στην Τουρκία 50 ή 30 ή 40 μάρτυρες, το δικό μας έθνος αυτό θα το αντιμετωπίσει με σιωπή, υπομονή και σταθερότητα, ενώ οι μάνες και οι πατεράδες θα πούνε “να είναι καλά η πατρίδα”» τόνισε. «Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας, μόλις υπάρξει ένας στην Ελλάδα θα γίνει χαμός, θα γίνει χαμός στην Ελλάδα» είπε. Και κατέληξε: «Η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα χωρίς καν να πολεμήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Χωρίς να πολεμήσει τη γονατίζει». Βέβαια ο Γιαϊτζί αποσιωπά το γεγονός ότι οι Τούρκοι θα πήγαιναν γιατί δεν έχουν να φάνε, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει εδώ. Παραθέτω όμως όλη την δήλωση του Γιαϊτζί γιατί εμπεριέχει μέσα της την πραγματικότητα της Ελλάδας, την πικρή αλήθεια. Παρά τις επενδύσεις που γίνονται σε εξοπλισμούς π.χ. Rafale, ο Ελληνικός στρατός δεν είναι εξοικειωμένος με πολεμικές συγκρούσεις και πολύ περισσότερο ο Ελληνικός λαός και είναι πολύ δύσκολο να ανεχθεί τις απώλειες ενός πολέμου. Αυτό η Τουρκία το γνωρίζει πολύ καλά και γι’ αυτό τον λόγο κάνει αυτά που κάνει. Αν η Τουρκία πίστευε ότι θα εύρισκε απέναντί της έναν λαό αποφασισμένο, τότε θα το σκεφτόταν πολλές φορές να κάνει αυτές τις επεμβάσεις. Σήμερα όμως η Τουρκία πράττει και εμείς φωνάζουμε από μακριά σαν τις καλιακούδες. Τα τούρκικα αλιευτικά βγαίνουν μέχρι τα Κύθηρα και δεν έχω δει να συλλάβουν κάποιο για παραβίαση συνόρων, τη στιγμή που η Τουρκία δεν ανήκει στο Δίκαιο της Θάλασσας όπως η Ιταλία που ψαρεύει στα δικά μας ύδατα. Είναι όπως ο γείτονας που μπαίνει στο αμπέλι σου και το τρυγά και αντί να τον πλακώσεις με κανένα παλούκι, του λες ότι θα τον πας στο δικαστήριο που αυτός δεν το υπολογίζει. Ο γείτονας τρυγάει και την επόμενη χρονιά θα σου πει αν διαμαρτυρηθείς: Τί λες, ρε μπίρομ, αφού και πέρσι τρυγούσα, τι θέλεις τώρα; Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Όπως είπε πολύ σωστά μια πηγή του ΓΕΣ: «Για να επιβεβαιώσουν την ισχύ του τουρκολιβυκού συμφώνου, θα φτάσουν ακόμα και σε κτύπημα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, αλλά αυτό είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας. Αλίμονο αν μαζέψουμε τα ερευνητικά μας κάτω από τα 6 μίλια ανατολικά της Κρήτης. Παραδίδουμε όλα τα δικαιώματά μας νότια του Καστελόριζου χωρίς να πέσει σφαίρα».

Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να πέσουν σφαίρες, αλλά ας δοκιμάσουμε και με τα δικά μας πολεμικά να μπούμε ανάμεσα στο Γαλλικό ερευνητικό σκάφος και στα τουρκικά. Δεν πρέπει να μένουμε παρατηρητές σε δράσεις που ουσιαστικά παραδίδουμε εθνικό χώρο. Πρέπει η κυβέρνηση με κάποιο τρόπο να προϊδεάσει τους Έλληνες για το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Τουρκία και το ότι αυτό θα είναι διαχρονικό. Και με αλλαγή Ερντογάν τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα. Τώρα πολλοί στην Ελλάδα βαυκαλίζονται ότι ο Ερντογάν δεν θα ξαναβγεί ή ότι είναι άρρωστος και δεν θα κατέβει στις εκλογές. Μου θυμίζουν τον Καραγκιόζη που έλεγε στον Βεληγκέκα: «Χτύπα με ρε, θα με χτυπήσεις, θα ιδρώσεις, αρρωστήσεις, θα πεθάνεις και θα ησυχάσω.» Ξεχνούσε, βέβαια, ότι πίσω ήταν ο Αλή Πασάς, που σήμερα είναι το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Τουρκίας. Η μεγαλύτερη Τουρκική βιομηχανία είναι σήμερα η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού. Ξεκίνησε από την ανάγκη να παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό εναντίον της Ελλάδας, αλλά έφτασε να κάνει μεγάλες εξαγωγές πολλών δισ. ευρώ.
Σήμερα στην Τουρκία υπάρχει το οξύμωρο ο λαός να λιμοκτονεί και όσοι ασχολούνται με την στρατιωτική βιομηχανία να καρπώνονται όλα τα οφέλη. Σε αυτό το σύμπλεγμα είναι δέσμιος ο Ερντογάν και είναι τόσο καλά στημένη ιδεολογικά η κατάσταση που ούτε σε πενήντα χρόνια δεν θα δούμε αλλαγή. Αυτή η ιδεολογία είναι ο εθνικισμός με τις ιδέες του οποίου έχει γαλουχηθεί μια ολόκληρη γενιά. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιαϊτζί γι’ αυτό έκανε τις δηλώσεις που ανέφερα πιο πάνω. Στις 14 Σεπτέμβρη οι Τούρκοι γιόρτασαν τη νίκη του Σαγγάριου και ο Ερντογάν αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην μάχη του Ματζικέρτ που έγινε στις 26 Αυγούστου του 1071, δηλώνοντας ότι αποτελούν φύλα της ένδοξης ιστορίας τους, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υπονοώντας την πολιορκία της Βιέννης από τους Τούρκους το 1529 μΧ. Για να θυμηθούμε λίγο την ιστορία, η μάχη του Ματζικέρτ ήταν που εδραίωσε την παρουσία των Σελτζούκων, οι οποίοι δεν ήταν Τούρκοι, στο Βυζάντιο. Ο Ερντογάν αναφέρεται πολύ τακτικά θέλοντας να προσδώσει στους Τούρκους και στην Τουρκία μια ιστορική συνέχεια από πολύ παλιά. Τότε η Ελλάδα τί να πει αν πάμε παλιότερα για τις πόλεις της Ιωνίας που παρανόμως κατέχει σήμερα η Τουρκία; Ο παρακάτω σύνδεσμος εξηγεί με πλήρη σαφήνεια τον εκτουρκισμό της Βόρειας Συρίας χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση από την διεθνή κοινότητα. Αν αφήσουμε τον τουρκικό εθνικισμό αχαλίνωτο πολύ φοβάμαι ότι η Ευρώπη στο μέλλον και κυλιστεί πάλι στα αίματα. Ας ξυπνήσουν οι Φον Ντερ Λάιεν και οι λοιποί.

Για την Συρία διαβάστε εδώ: https://www.capital.gr/diethni/3582578/pos-o-erntogan-proetoimase-tin-prosartisi-tis-b-surias-limoi-ethnokatharsi-kai-tourkopoiisi

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή