Μανώλης Χριστοδουλάκης: Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα με την e-food ήμασταν απόλυτα καθαροί

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Τ/Σ KONTRA και την εκπομπή «KONTRA NEWS» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη:

Για την e-Food και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα με την e-food ήμασταν απόλυτα καθαροί. Προφανώς, με ευθύνη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που έφερε η ΝΔ, δίνεται το περιθώριο να μετατρέπονται οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς συνεργάτες, με τη μορφή του ελεύθερου επαγγελματία, με κατάφωρη υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Εμείς, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, και καταστήσαμε σαφές πως θα αναλάβουμε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους μισθωτούς, με σκοπό την πλήρη ασφαλιστική και εργασιακή τους κάλυψη.

Από την πλευρά μας το έχουμε αποδείξει και στην πράξη, πως αν και άλλοι συμμερίζονται αντίστοιχους προβληματισμούς και θέτουν στόχευση για τη στήριξη αυτών των εργαζομένων, αυτονόητα καλοδεχούμενοι. Ούτε μικροπολιτική χωράει ούτε τίποτα, όταν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα που καταπατούνται, και άνθρωποι που αγωνίζονται για αυτά. Εμείς θα είμαστε σταθερά συμπαραστάτες.

Για τη δήλωση Γεωργιάδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

Εμείς το συγκεκριμένο ζήτημα το θέσαμε και μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τότε, η τοποθέτηση του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν αποκλειστικά προς την κατεύθυνση των συγχωνεύσεων και όχι προς την απαιτούμενη δικτύωση ή τις συνέργειες των μικρών και μεσαίων, στηρίζοντας ουσιαστικά το μοντέλο ανάπτυξης τους μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπάρχουν λοιπόν, εδώ, δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Το ένα είναι το ουσιαστικό, καθώς πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω καθυστερήσεων των αρμόδιων αρχών, αυτή τη στιγμή αποκλείονται από την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, με κίνδυνο απένταξης των σχεδίων τους. Προφανώς πολύ κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη βιωσιμότητα και την επιβίωσή τους και για το οποίο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για να διασωθούν και να στηριχθούν.

Το δεύτερο πολύ κρίσιμο ζήτημα, είναι το πολιτικό, που αφορά το πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την επιχειρηματικότητα. Δηλαδή μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να θέτει το εκβιαστικό δίλημμα «ή συγχωνεύεστε ή παύετε να υφίσταστε», αναφερόμενη στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και ειδικά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας να είναι εμφανείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή