Κίνημα Αλλαγής: Είμαστε όλοι πάνω σε «δύο ρόδες» και διατρανώνουμε την πίστη μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Αλλαγής: Είμαστε όλοι πάνω σε «δύο ρόδες» και διατρανώνουμε την πίστη μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής:

Οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές, οι διανομείς που καθημερινά μας φέρνουν από τον καφέ μέχρι το φαγητό ή την αλληλογραφία μας, τα δέματα και τα διάφορα πακέτα, πήραν ξανά σήμερα τα μηχανάκια τους. Αλλά, αυτή τη φορά για μια αγωνιστική μοτο-πορεία, προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκαιο τους.

Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε όλοι πάνω σε «δύο ρόδες» και διατρανώνουμε την πίστη μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, για ασφάλεια και δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, αντί να λέει ότι δεν φταίει (που φταίει, καθώς επιτρέπει στις εταιρείες μεσολάβησης να μετατρέπουν τους διανομείς σε… συνεργάτες-ελευθέρους επαγγελματίες), καλόν είναι να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να το διορθώσει.

Οι εργαζόμενοι ταχυδιανομείς είναι μισθωτοί που προσφέρουν την εργασία τους κάτω από εντολές και σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται σε 2 ή 3 (ταυτόχρονα) εργοδότες. Κατά συνέπεια δικαιούνται το καθεστώς προστασίας όλων των (λοιπών) μισθωτών. Εργασιακά δικαιώματα τα οποία, δυστυχώς και αυτά, καταπατήθηκαν μέσα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ταχυματαφορές, αλλά δεσμεύεται ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την πλήρη, νομική, εργασιακή και ασφαλιστική, εξίσωσή των με τους υπόλοιπους μισθωτούς.

Και μένει η ολοκλήρωση της προσπάθειας με την επαναφορά και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων της πατρίδας μας. Η οποία θα ολοκληρωθεί με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, ώστε η προοδευτική ατζέντα του να γίνει πολιτικά κυρίαρχη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή