O NIGO ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του KENZO

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
O NIGO ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του KENZO

O βετεράνος σχεδιαστής ενδυμάτων streetwear, NIGO θα είναι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του KENZO, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος LVMH.

Είναι η πρώτη φορά που ο οίκος θα έχει Ιάπωνα σχεδιαστή επικεφαλής, από τότε που ο αείμνηστος Kenzo Takada παραιτήθηκε από το brand που φέρει το όνομά του, το 1999.

Ο NIGO, ο οποίος είναι ιδρυτής των brand A Bathing Ape και HUMAN MADE – θα διαδεχθεί τον Felip Oliveira Baptista, ο οποίος αποχώρησε από τον Kenzo τον Ιούνιο μετά από δύο χρόνια στον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Σε πρόσφατη δήλωσή του σχετικά με τον νέο του ρόλο, σημείωσε ότι εισήλθε στη βιομηχανία της μόδας την ίδια χρονιά που ο LVMH απέκτησε τον KENZO και αποκάλεσε τη νέα του αποστολή «τη μεγαλύτερη πρόκληση της 30χρονης καριέρας του».

«Η άφιξη ενός εξαιρετικά ταλαντούχου Ιάπωνα σχεδιαστή θα μας επιτρέψει να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του οίκου που ίδρυσε ο Takada Kenzo. Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία του NIGO, καθώς και η σύνδεσή του με την ιστορία του οίκου, θα εκφράσει πλήρως όλη τη δυναμική του Kenzo» ανέφερε ο Σίντνεϊ Τολεντανό CEO του τομέα μόδας του ομίλου LVMH.

Ο Nigo, το πραγματικό όνομά του οποίου είναι Tomoaki Nagao, είναι επίσης DJ και μέλος ιαπωνικού hip hop γκρουπ. Άρχισε την καριέρα του στη μόδα στη Σχολή Μόδας Bunka στο Τόκιο. Εκεί συναντήθηκε με τον στενό συνεργάτη του, Jun Takahashi με τον οποίο δημιούργησαν τον Νοέμβριο του 1993 τη μπουτίκ που πωλούσε ενδύματα και υποδήματα διεθνών brand streetwear και δικές τους δημιουργίες. Με τη βοήθεια του Hiroshi Fujiwara ιδρύθηκε το brand A Bathing Ape.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγές

φωτογραφια -By Gunguti Hanchtrag Lauim - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=91443173

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή