Κίνημα Αλλαγής: Εργαζόμενοι με τα μηχανάκια – η οργή ξεχείλισε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Αλλαγής: Εργαζόμενοι με τα μηχανάκια – η οργή ξεχείλισε

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής

“Σε «επιχειρηματίες» με αμοιβή 2 ευρώ την ώρα θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους στις παραγγελίες η πλατφόρμα eFood. Με βάσει την καταγγελία των ίδιων των εργαζομένων η εταιρεία τους κάλεσε και τους ζήτησε να αλλάξει η Σύμβαση (εξαρτημένης) Εργασίας και από μισθωτοί που λαμβάνουν εντολές πού και πώς θα εργαστούν, να γίνουν freelancer. Διαφορετικά, απολύονται!

Η εργοδοτική αυθαιρεσία στηρίζεται στην κυβερνητική ανοχή και την νομοθετική πρόβλεψη της ΝΔ ότι ο νέος που πηγαίνει τρόφιμα στον πελάτη, τα οποία παρήγγειλε όχι στον ίδιο αλλά στο κατάντημα ή σε μια ανεξάρτητη πλατφόρμα, (μπορεί) να ασκεί «ανεξάρτητες υπηρεσίες». Ή, ακόμη-ακόμη, «να ασκεί ανεξάρτητο έργο». Οποία υποκρισία!

Κύριοι της κυβέρνησης,

με αυτόν το τρόπο, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζομένους, με αμοιβές κάτω του ορίου της φτώχειας, με μισθωτούς εκτεθειμένους σε ποικίλους κινδύνους «σε δυό ρόδες μέσα στην κίνηση», με την ακρίβεια θα κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα, θα έρθει η ανάπτυξη;

Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να ακυρώσει τα σχέδια απόλυσης των εργαζομένων της eFood. Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νόμο για τα παιδιά που εργάζονται στο ντελίβερι και να τους καλύψει νομοθετικά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι με τα Μηχανάκια επιβάλλεται να έχουν το ίδιο επίπεδο κοινωνικής προστασίας με τους παραδοσιακούς εργαζόμενους.

Η οργή ξεχείλισε. Οι νέοι δεν είναι αναλώσιμοι και εύκολη λεία για τα άνομα συμφέροντα της εργοδοσίας. Με την κυβέρνηση, εάν δεν σιγοντάρει την αυθαιρεσία, να κωφεύει στις εκκλήσεις για δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων.

Το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο στέκεται στο πλευρό των σκληρά εργαζομένων με τα Μηχανάκια στους δρόμους, αλλά θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξίσωση των όρων αμοιβής και εργασίας όλων των νέων μας.”

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή