Δωρεάν εξέταση Προληπτικού Ελέγχου Μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος

Συνεχίζεται κάθε Τετάρτη από αρχές Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για δωρεάν εξέταση Προληπτικού Ελέγχου Μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην Πρόληψη, το ισχυρότερο «όπλο» για την προστασία της ζωής των πολιτών»

Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η ανταπόκριση των γυναικών στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για δωρεάν εξέταση Προληπτικού Ελέγχου Μαστού με έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη, που συνεχίζεται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη απόγευμα 15.00-18.00 στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις αρχές Μαΐου και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις(μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις), πάνω από 300 γυναίκες. Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανιχνεύθηκαν περιστατικά καρκίνου τα οποία αντιμετωπίστηκαν εξ ολοκλήρου στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.
Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με τη συνεργασία και τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργου Δημόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας Όλγας Μπαλαούρα, του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Φασιανού, του Διευθυντή Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος Στάθη Βλαχάκου, της Προϊστάμενης Χειρουργικού Τομέα Ελισσάβετ Ντίνα, της συνεργάτιδας του Περιφερειάρχη Αττικής Αμαλίας Γκόρου- Ρόντου και την υποστήριξη του προσωπικού του Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.
Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες 38-70 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για την υγεία του μαστού τους, να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Πρόληψη που είναι το ισχυρότερο «όπλο» για την προστασία της ζωής των πολιτών. Ακολουθώντας πιστά τα Διεθνή Πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υλοποιούμε προγράμματα που συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση και στην θωράκιση της υγείας των γυναικών. Με σχέδιο και με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων υψηλού κύρους προστατεύουμε γυναίκες ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Ενωμένοι συνεχίζουμε με στοχευμένες δράσεις να συνδράμουμε στον αγώνα για την ενίσχυση της πρόληψης».

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο είναι:
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή