Τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας:

Γ. Πατούλης: «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός με διεθνή βαρύτητα. Σε περίπτωση που είχαν ηττηθεί οι Έλληνες, ο ευρωπαϊκός χάρτης δε θα είχε την ίδια μορφή»

Στο πλαίσιο των Σαλαμινίων 2021, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός η βαρύτητα του οποίου ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Σε περίπτωση που είχαν ηττηθεί οι Έλληνες, ο εθνικός και ευρωπαϊκός χάρτης δεν θα είχε την ίδια μορφή. Με αυτοθυσία, ομοψυχία και θάρρος οι πρόγονοί μας εξασφάλισαν την ελευθερία και οριοθέτησαν τα σύνορα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής. Οφείλουμε ο καθένας από τη θέση του να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τη βαρύτητα που σηματοδοτεί αυτό το γεγονός. Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Αττικής, με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις, θα προβάλει ιστορικές περιοχές όπως είναι η Σαλαμίνα».

Το παρών έδωσαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και επίτιμη Δημότης Σαλαμίνος, ο Γεν.Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ.Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά κ. Δ. Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά κ. Ι. Τραγάκης, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Τ. Αλεξιάδης, η Βουλευτής Β’ Πειραιά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Χ. Ασημακοπούλου, οι πρέσβεις των χωρών της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων, της Δημοκρατίας της Αργεντινής, της Δημοκρατίας της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Ινδίας, της Γεωργίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Καναδά, της Ουκρανίας, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, της Δημοκρατίας της Αρμενίας, της ΡωσικήςΟμοσπονδίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπρόσωποι των πρεσβειών τηςΟυγγαρίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, του Βασιλείου της Ισπανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος ΣΑΛΑΜΙΣ κ. Μαριδάκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή