Τάσος Γαϊτάνης: Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, φέρνει αμηχανία στην αντιπολίτευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, φέρνει αμηχανία στην αντιπολίτευση

Σημεία συνέντευξης του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στον τηλεοπτικό σταθμό Ioannina TV

Τάσος Γαϊτάνης: «Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, φέρνει αμηχανία στην αντιπολίτευση»
:
“«Αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι να δημιουργεί πλούτο, να δημιουργεί ανάπτυξη», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ioannina TV, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σημείωσε ότι η Ελληνική οικονομία τρέχει φέτος με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Ήδη αναθεωρήθηκε ο στόχος από το 3,6% στο 5,9%, δημιουργώντας έτσι επιπρόσθετα έσοδα στα δημόσια ταμεία, τα οποία όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διαχυθούν στους πολίτες.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε ότι η αντιπολίτευση είναι αμήχανη και βρίσκεται πραγματικά σε δύσκολή θέση, καθώς δεν περίμεναν ούτε την εξαγγελία αυτών των μέτρων, αλλά ούτε και αυτό το ύψος της ανάπτυξης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστροφολογεί και λέει ότι η οικονομία βαδίζει από το κακό στο χειρότερο» σχολίασε. Όμως υποστήριξε πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Φέτος, εξήγησε, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις έναντι του 2019, δανειζόμαστε με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και μας εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές, ενώ εκτίμησε παράλληλα πως και η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη. «Λυπάμαι πολύ για το πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ακρίβειας ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση. Εξήγησε δε, πως πράγματι υπάρχει ανησυχία για το ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο, με την άνοδο της τιμής της ενέργειας να είναι η πιο σοβαρή παρενέργεια. Υπογράμμισε όμως ότι αυτός ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε στην ενίσχυση των τιμολογίων της ΔΕΗ, προκειμένου να προστατευτεί η μεσαία τάξη.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν εμπιστοσύνη, καταλαβαίνουν πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι πάνω από τα προβλήματα και μπορούν να δίνουν συγκεκριμένες και ουσιαστικές λύσεις», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή