Θριάσια 2021 – Οι εκδηλώσεις του Φεστιβαλ εως 16 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θριάσια 2021 – Οι εκδηλώσεις του Φεστιβαλ εως 16 Σεπτεμβρίου

Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έως 16 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, η Κινηματογραφική Προβολή «REMI SANS FAMILLE » του Αντουάν Μπλοσιέ.
«Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο ορφανός Ρεμί βρίσκεται υπό την επιμέλεια του πλανόδιου μουσικού Βιταλίς, με τον οποίο διασχίζουν την επαρχιακή Γαλλία. Όταν έρθει η ώρα να μάθει το μυστικό της καταγωγής του, ο μικρός Ρεμί θα βρεθεί προ εκπλήξεως… Βασισμένο στο «ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» , ένα από τα διασημότερα εφηβικά αναγνώσματα του ευρωπαϊκού ρεαλισμού του Έκτορα Μαλό, η ταινία αποτελεί ένα διδακτικό θέαμα για όλη την οικογένεια. Παίζουν: Βιρζινί Λεντουαγιέν, Ζακ Περέν, Μαλόμ Πακουέν, Ντανιέλ Οτέιγ».
Τέλος, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Δημαρχείου θα λάβει χώρα η Συναυλία με την Ζωή Τηγανούρια «200 ΧΡΟΝΙΑ».
«Η μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, με προπομπό την επετειακή της σύνθεση «Επανάσταση 1821 – Ζήτω η Ελευθερία», παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που υμνεί την επέτειο των 200 χρόνων, μέσα από ορχηστρικές μελωδίες, αφηγηματικά κείμενα και τραγούδια, που μιλούν στις καρδιές και τις συνειδήσεις. Ένα μουσικό πέρασμα από τους ήχους των Βαλκανίων του χθες και του σήμερα, τη διαχρονική Ελληνική Παράδοση και τη σύγχρονη μουσική της συνέχεια, μέχρι τα σπουδαία διεθνή μουσικά έργα, σε έναν έξυπνο και συνάμα επιμορφωτικό χρονικό παραλληλισμό. Ακορντεόν – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια, Ερμηνεύει ο Λάμπρος Βασιλείου, Κλαρίνο : Τρύφωνας Παπαϊωάννου, Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης, Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου, Λαούτο, Ούτι, Ταμπουρά :Γιώργος Παππάς, Αφηγητής: Γιάννης Κωσταράς, Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου».

Σημειώνεται ότι:
• Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μόνο για καθήμενους.
• Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την είσοδο στο χώρο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης έως και την αποχώρηση από αυτόν.
• Η είσοδος στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου θα γίνεται μόνο από την πλευρά της οδού Αγίας Μαρίνας.
• Η παρακολούθηση των παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, θα γίνεται με κάρτες εισόδου που θα διατίθενται στην είσοδο.
• Με την έναρξη της παράστασης, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εντός του θεάτρου, η κατανάλωση φαγητού, η ένταση ήχου στα κινητά τηλέφωνα.
• Θερμή παράκληση προς γονείς – κηδεμόνες παιδιών, να αποφύγουν τη συνοδεία των μικρών παιδιών σε εκδηλώσεις, που δεν θα έχουν ενδιαφέρον για αυτά, έτσι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα ενόχλησης θεατών αλλά και των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών στη διάρκεια των παραστάσεων.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Πήγαινε στην κορυφή