Τα βρώμικα και παραμελημένα παρτέρια της Καραολή και Δημητρίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Τα βρώμικα και παραμελημένα παρτέρια της Καραολή και Δημητρίου
Για τον πεζόδρομο της Καραολή και Δημητρίου, μπροστά από τα δημοτικά σχολεία, έχουμε γράψει επανειλημμένως και, δυστυχώς, θα ξαναγράψουμε διότι ουδείς εκ των αρμοδίων φαίνεται να ανησυχεί για το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε δρόμο ελεύθερης κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων. Ωστόσο αφορμή για το σχόλιο που θα διαβάσετε είναι η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν τα παρτέρια του ταλαίπωρου αυτού πεζόδρομου.
Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου και, μετά μεγάλης μου λύπης, σας διαβεβαιώνω ότι μέχρι και την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές (Πέμπτη 23/8) το σκηνικό παρέμενε το ίδιο! Φυτά απότιστα, αφρόντιστα, χώμα που έχει «σκάσει» από την ξηρασία, πλαστικά μπουκάλια και τενεκεδάκια αναψυκτικών πεταμένα, σακούλες σκουπιδιών «ξεκοιλιασμένες» με το περιεχόμενό τους να διακοσμεί το τοπίο. Σ’ αυτά προσθέστε και τις ακαθαρσίες αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων… η χαρά της μύγας! 
Με την ευκαιρία να πούμε ότι τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από περιοίκους του πεζοδρόμου της Καραολή, οι οποίοι είναι πλέον έξαλλοι που ιδιοκτήτες κατοικιδίων βγάζουν τα σκυλάκια τους εκεί για να «ανακουφιστούν», είναι πάρα πολλά.
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα, ρωτώ: Πόσο συχνά περνά οδοκαθαριστής από εκεί, άραγε; Όχι συχνά. Πόσο συχνά ποτίζονται τα παρτέρια; Επίσης, όχι συχνά και δυστυχώς η εικόνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.
Πρόκειται για ένα παρτέρι έξω από δημοτικά σχολεία, εκεί όπου σε λίγες μέρες θα συρρεύσουν δεκάδες παιδάκια. Θα μου πείτε, μέχρι τότε θα τα καθαρίσουν και θα τα ποτίσουν. Στο μεταξύ, νοιάζεται κανείς για τους περίοικους, για τους δημότες που κατοικούν στις πολυκατοικίες κατά μήκος του πεζοδρόμου της Καραολή και Δημητρίου, για τους – ελάχιστους αλλά υπάρχουν – ηλικιωμένους που βγαίνουν απογευματινή βόλτα εκεί; Τελικά, νοιάζεται κανείς για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το παρτέρι, για να φυτευθούν αυτά τα φυτά; Η απάντηση σ’ όλα τα παραπάνω θεωρώ πως είναι προφανής και φυσικά αρνητική.
Μακάρι να ήταν το μοναδικό παραμελημένο παρτέρι της πόλης μας αλλά, δυστυχώς, τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας δημοτών σχετικά με τους απότιστους χώρους πρασίνου όλο και πληθαίνουν. Μάλιστα, νεαρή συνδημότισσά μας, η οποία τηλεφώνησε λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές, μας είπε πως τα παρτέρια του μικρού πεζόδρομου που ενώνει την Καραϊσκάκη με την Κολοκοτρώνη, ποτίζονται κυρίως από τους περιοίκους είτε με λάστιχα είτε με κουβαδάκια. 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή