Δημήτρης Τζανακόπουλος: Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Τζανακόπουλος: Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνέντευξη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην εφημερίδα “Η Εποχή” και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Δρόσου:

Μύδρους προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη που “μένει θεατής σε όσα συμβαίνουν και επικίνδυνα πιστή στην ιδεοληψία περί αυτορρύθμισης της αγοράς” εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, στηλιτεύοντας την αδράνειά της ΝΔ μπροστά στο κύμα ακρίβειας, αλλά και την ανεπάρκειά της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα “Εποχή” υπογράμμισε ότι “το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη”, ενώ ενόψει της ΔΕΘ τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. “θα προωθηθεί σε όλη την Ελλάδα ως κρίσιμο πολιτικό ντοκουμέντο που θα αποτυπώνει την εναλλακτική λύση απέναντι στην επικίνδυνη σημερινή κυβέρνηση”.

Ειδικότερα, ο Δημ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι “βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημικής κρίσης, και φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει τίποτα από τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς”, και ενόψει μάλιστα του ανοίγματος των σχολείων σημείωσε: “Όπως λένε όλοι οι ειδικοί, τα σχολεία θα μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης”.

“Το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί πλέον σαν σαμποτέρ της δημόσιας υγείας. Αλλά και πουθενά αλλού δεν έχει παρθεί κάποιο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ούτε στους εργασιακούς χώρους, ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε πουθενά. Είναι σαν η κυβέρνηση να έχει πετάξει λευκή πετσέτα ως προς τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού. Αντίθετα το σχέδιο της είναι η απαξίωση του ΕΣΥ, με κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις, απολύσεις προσωπικού, έτσι ώστε να ανοίξει ο χώρος της Υγείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο. Αυτό αποτελεί μια συνταγή ολοκληρωτικής αποτυχίας κοινωνικά και υγειονομικά και θα οδηγήσει σε δραματικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία”, υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και προσέθεσε πως στην κοινωνία “κυριαρχεί ο φόβος, η αβεβαιότητα, η αντιφατική πληροφόρηση”. “Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αίσθημα ευθύνης, και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή ξεκινά μια καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, την οποία αποδείχτηκε ανίκανη η κυβέρνηση να κάνει”, είπε.

Όσον αφορά στο κύμα ακρίβειας, ο Δημ. Τζανακόπουλος τόνισε τόσο τον αντίκτυπο των λοκντάουν, αλλά και των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση, όπως ο ν. Χατζηδάκη, και στηλίτευσε την κυβέρνηση που “δεν πήρε κανένα μέτρο, από αυτά που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προλάβει το κύμα, ιδιαίτερα στο χώρο της ενέργειας”. “Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αδράνησε, δεν υπήρξε ενίσχυση του κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος, δεν υπήρξε νομοθετική παρέμβαση για το πάγωμα του ηλεκτρικού ρεύματος, επομένως στο εκρηκτικό μείγμα που περιγράφουμε τόση ώρα θα προστεθεί και η ενεργειακή φτώχεια”, προσέθεσε.

Τέλος ο Δημ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε “αναγκαία προϋπόθεση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό, λαϊκό, αριστερό κόμμα”, μέσω της “της σύνδεσης με την κοινωνία σε όλες τις μορφές της οργάνωσης και της εκπροσώπησής της”, και κατέληξε: “Το συνέδριο θα γίνει, γιατί είναι θεσμικά και πολιτικά αναγκαίο. Ο τρόπος διεξαγωγής του συνεδρίου δεν είναι ακόμα προσδιορισμένος. Θα δούμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα κρίνουμε συλλογικά, όπως πάντα κάνουμε”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή