Ωρα για Φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για Φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Δευτέρα 13 έως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και αυτή την εβδομάδα, μπαίνει στην πολύχρωμη κουζίνα της και είναι έτοιμη να μοιραστεί τα πάντα με τους τηλεθεατές. Διαφορετικά μενού, πεντανόστιμα πιάτα αλλά και τρόπους για να εντάξουμε υγιεινές συνταγές στην καθημερινή μας διατροφή. Δεν λείπουν, φυσικά, πρωτότυπες ιδέες για γλυκά, αλμυρά σνακ και προτάσεις για τα οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια. Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 11.30, είναι «Ώρα για Φαγητό» στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία
Η εβδομάδα ξεκινά με θετική ενέργεια και υγιεινά μαγειρέματα. Η Αργυρώ, παρέα με τη διατροφολόγο Άννα Παπαγεωργίου, ετοιμάζουν “σοφαγάδα”, ένα φαγητό βγαλμένο από την ελληνική παράδοση που συνδυάζει νόστιμα υλικά και πλούσιες βιταμίνες. Παράλληλα, η Άννα δίνει και συμβουλές για εβδομαδιαίο προγραμματισμό σωστής διατροφής. Ακολουθούν “φακές άσπρες με φυτικά κεφτεδάκια” και για το τέλος γρήγορο και απολαυστικό “ανοιχτό sandwich με ψητά λαχανικά, μυρωδικά και τυρί”.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου – Τοπικές Συνταγές, Το Δικό σας Φαγητό
Σήμερα, τα πιάτα έχουν άρωμα Ελλάδας και ξεκινάμε με “καλόγερο Νάξου με μελιτζάνα”, ένα πιάτο που συμπυκνώνει όλη τη νοστιμιά του Αιγαίου. Συνεχίζουμε με μια μακαρονάδα που γεφυρώνει την παράδοση με το comfort food• “τσουχτή Μάνης”. Και για το τέλος, η Αργυρώ απαντά στην απορία των τηλεθεατών, «πώς μπορεί μια σαλάτα να είναι πλήρες γεύμα» και προτείνει τη χορταστική “σαλάτα με σολομό, αβοκάντο & αυγό”.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου
Σήμερα η Αργυρώ έχει τα καλύτερα. Ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία και ετοιμάζει μία ανεπανάληπτη νοστιμιά: “κοτόπουλο cacciatore” ή αλλιώς “του κυνηγού”. Στη συνέχεια, προτείνει “μεθυσμένα κριτσίνια με τυρί”, ένα σνακ που γίνεται με απλά υλικά και έχει γρήγορη διαδικασία παρασκευής. Στο τέλος, σερβίρει μια υπέροχη “πράσινη σαλάτα με σταφύλια και κινόα”.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Γλυκό, Trendy Συνταγές
Η μέρα θέλει γλυκό και ξεκινάμε με εκπληκτικό “κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα”, ένα γλυκό στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Συνεχίζουμε με εκπληκτικό “dutch baby με κόκκινα φρούτα” που είναι ένας συνδυασμός κρέπας και pancake. Τέλος, μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για τα πιο τέλεια “αυγά benedict”, μία από τις πιο διάσημες συνταγές για brunch.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Μενού
Η εβδομάδα τελειώνει και η αγαπημένη μας μαγείρισσα ετοιμάζει ένα απολαυστικό και πεντανόστιμο μενού με άρωμα θάλασσας. Ξεκινάει με “tuna melt”, ένα πλούσιο σάντουιτς με τέλεια γεύση. Στη συνέχεια, μας προτρέπει να βάλουμε το ψάρι στην καθημερινότητά μας με γρήγορες και εύκολες συνταγές, όπως τη “γλώσσα στη λαδόκολλα”, ένα χαρακτηριστικό πιάτο μεσογειακής απλότητας και νοστιμιάς. Ένα μενού ψαροφαγίας κλείνει με τον καλύτερο και πιο δροσερό τρόπο, με φινετσάτη “τούρτα παγωτό λεμόνι”.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 11.30
Στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2021-2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή