Ας έλθουμε και στα δικά μας…, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ας έλθουμε και στα δικά μας…, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ο κορωνοϊός και οι αποφάσεις που πάρθηκαν για την αντιμετώπισή του έχουν αποσυντονίσει τους πάντες: πολίτες,υπηρεσίες, διαδικασίες και δεν ξέρω και γω τί άλλο. Μεταξύ όλων αυτών και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου οι οποίες εδώ και ενάμιση χρόνο πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πολλοί δήμοι όμως έχουν ξεκινήσει και πάλι τις δια ζώσης συνεδριάσεις και τούτο γιατί πλέον υπάρχει το εμβόλιο και θα μπορούν, όπως και στους κλειστούς χώρους εστίασης, να εισέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων μόνο εμβολιασμένοι, δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες, και όλοι φυσικά με τις μάσκες τους. Δεν γνωρίζω τί θα αποφασίσει η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου για το θέμα αλλά οι δια ζώσης συνεδριάσεις είναι και αίτημα της αντιπολίτευσης.
Να σας πω δυο λόγια τώρα για ορισμένα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και φαίνεται ότι έχουν βαλτώσει.

Ας ξεκινήσω από την υπόθεση «ΖΑΪΡΑ» για την οποία το καλό νέο είναι ότι εντάχθηκε τελικά ως έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ. Τη μελέτη του έργου θα εκπονήσει η ΜΟΔ Α.Ε. (Υπουργείο Ανάπτυξης) και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. Να θυμίσω ότι στο χώρο της πρώην «ΖΑΪΡΑ» προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας θερινός κινηματογράφος, ο οποίος θα λειτουργεί και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, πλατεία καθώς και υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Για το άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες το Γαλάτσι, αυτό της κεντρικής πλατείας, τα νέα είναι ότι το θέμα εχει ξεμπλοκαριστεί και προχωρά κανονικά. Ο θάνατος του ιδιοκτήτη του τετραόροφου κτιρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε κάποιες καθυστερήσεις. Αυτή τη στιγμή μετά και την αποδοχή της κληρονομιάς από τους νόμιμους κληρονόμους, τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί, το θέμα πήρε το δρόμο του και καλώς εχόντων των πραγμάτων αρχές του 2022 θα αρχίσει το γκρέμισμα.
Αυτά προς το παρόν. Καλά νά ’μαστε να τα λέμε αλλά για νά ’μαστε καλά πρέπει να εμβολιαστούμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή