Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα έργα στο Κολυμβητήριο – Τί απαντά ο Γ. Μαρκόπουλος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα έργα στο Κολυμβητήριο – Τί απαντά ο Γ. Μαρκόπουλος

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου καταγγέλουν τη δημοτική αρχή για ύπαρξη κακοτεχνιών στο κολυμβητήριο μετά την παραλαβή του έργου από τον Δήμο Γαλατσίου και μιλούν για «υποτιθέμενη ολοκλήρωση των εργασιών στο δημοτικό κολυμβητήριο».

Συγκεριμένα αναφέρουν ότι «στις 3 Μαρτίου 2020 το δημοτικό κολυμβητήριο έκλεισε για το κοινό ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης. Πρόκειται για έργο το οποίο στήριξε και υπερψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως και μια σειρά άλλα μεγαλύτερα ή μικρότερα έργα στο Δήμο μας, πολλά από τα οποία έχουμε διεκδικήσει στο παρελθόν μαζί με τον λαό της περιοχής μας. Στις 8 Ιουλίου 2021, η Δημοτική Αρχή διακήρυττε ότι “το κολυμβητήριο του Δήμου θα ανοίξει ξανά για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου 2021, καθώς ο εργολάβος πήρε παράταση έως τις 30 Αυγούστου 2021. Το ανοιχτό κολυμβητήριο θα είναι ένα πραγματικό στολίδι τόσο για τη πόλη μας, όσο και για ολόκληρη την Αττική, αφού ανακαινίστηκαν πλήρως η μικρή και η μεγάλη πισίνα, αλλά και τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κι οι κερκίδες.” Η πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφεται η παρούσα καταγγελία, δεν θα μπορούσε να διαφέρει περισσότερο.»
Και οι κ.κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Τάσος Οικονόμου και Μάνθος Ιμπριάλος συνεχίζουν λέγοντας πως πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2/9 αυτοψία στον χώρο, με σκοπό να δουν τον χώρο που πρόκειται να ανοίξει ξανά σύντομα, και συνεχίζουν:
«Κατά την άποψη μας, δεν έπρεπε να έχει γίνει ούτε διοικητική παραλαβή, καθώς μετά λύπης, η εικόνα που αντικρύσαμε, μετά από 1,5 χρόνο διακοπής της λειτουργίας του κολυμβητηρίου για το έργο αυτό, ήταν η εξής:
– Στον χώρο της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής, φαίνεται να έχει γίνει αντικατάσταση των πλακιδίων των πλευρικών τοιχωμάτων της πισίνας. Στο κύριο μέρος όμως της πισίνας, όπου δεν έγινε αντικατάσταση των πλακιδίων, αυτά είναι γεμάτα τσιμέντο, κόλλες και στόκο. (…)
»Τέλος, σε όλους τους βατήρες υπάρχουν υπολείμματα από τσιμέντο και στόκο με αιχμηρές προεξοχές, ικανές να προκαλέσουν τραύμα σε γυμνό πέλμα.
– Στον χώρο των αποδυτηρίων κάτω από την κερκίδα: Ο χώρος προορίζεται για τα παιδιά των ακαδημιών που θα κολυμπούν στη μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή, διακρίνονται υποδομές ειδών υγιεινής σε άσχημη κατάσταση. (…)
– Στον χώρο των αποδυτηρίων της μικρής κολυμβητικής δεξαμενής: Ο χώρος αυτός έχει χωριστεί σε 3 ξεχωριστούς: αποδυτήρια αγοριών, αποδυτήρια κοριτσιών και αποδυτήρια ΑΜΕΑ. Και εδώ συναντάμε υπολείμματα τσιμέντου και στόκου, κολλημένα στα πλακάκια. (…)
– Στο χώρο των γραφείων του προσωπικού: Στο χώρο αυτό, αποθήκευε όπως φαίνεται ο εργολάβος τα μηχανήματα του, κατά τη διάρκεια του έργου. Και αυτός ο χώρος, παραδόθηκε πάλι με κομμάτια τσιμέντου κ στόκου κολλημένα στα πλακάκια αλλά και με αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων με τελείως άλλη σειρά πλακιδίων από την υφιστάμενη, δημιουργώντας ένα πρόχειρο και αντιαισθητικό αποτέλεσμα.
»Επίσης, από όσα αντικρίσαμε, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι έγγραφα, ηλεκτρολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός δεν προστατεύτηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών με αποτέλεσμα να έχουν ίχνη επάνω τους από οικοδομικά υλικά. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του απινιδωτή!
– Στο χώρο του μηχανοστασίου.
Ο χώρος αυτός βρίσκεται πραγματικά σε κακό χάλι. Σίγουρα δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται ένα χώρος που φιλοξενεί τον Ηλεκτρομηχανολογικό (ΗΜ) εξοπλισμό του κολυμβητηρίου. Την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΗΜ εξοπλισμός (αντλίες νερού, φίλτρα, ηλεκτρολογική εγκατάσταση κλπ), καθώς χρειάζεται πραγματοποίηση συγκεκριμένων ελέγχων. Βέβαια, δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται η διάβρωση που έχουν υποστεί 3 μεγάλα δοχεία. (…)

»Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (έχουμε ενημερώσει σχετικά με επιστολή μας τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού και την Τεχνική Υπηρεσία):
»Προτού ανοίξει το κολυμβητήριο, να επιβάλλουν στον εργολάβο να αποκαταστήσει τόσο τον πυθμένα της μεγάλης πισίνας, όσο και τους υπόλοιπους χώρους (γραφεία, αποδυτήρια κλπ) τους οποίους παρέδωσε σε κακή κατάσταση. Η αποκατάσταση αυτή θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς υποτίθεται πως η εργολαβία θα ολοκληρωνόταν στις 30/8 και έχει διαρκέσει ήδη 1,5 χρόνο.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


«Ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση – καταγγελία των συναδέλφων της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου σχετικά με τα έργα στο Κολυμβητήριο. Αυτό που έχω να πω είναι πως κατά την παραλαβή μιας εργολαβίας είναι φυσιολογικό να παρατηρούνται και κάποιες κακοτεχνίες. Εμείς από την πλευρά μας καλέσαμε ήδη τον εργολάβο να τις αποκαταστήσει, κάτι που θα γίνει πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του για το κοινό το κολυμβητήριο. Το οποίο θα ήθελα να δηλώσω ότι θα λειτουργήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή