Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά

ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά

Στο λιμάνι Χανίων έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να τον αποχαιρετήσει. Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρέτησε εχθές τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων. Το ταξίδι για την Κρήτη προκειμένου ο Μίκης Θεοδωράκης να ταφεί στον Γαλατά ξεκίνησε το εχθές βράδυ ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η πομπή με τη σορό του μουσικοσυνθέτη έφτασε στην πύλη Ε3 (Άγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, με προορισμό τα Χανιά. Το πλοίο ξεκίνησε στις 21.00. Στο λιμάνι βρίσκονταν περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης είχαν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, αποβιβάστηκε στο λιμάνι των Χανίων. Το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι περίπου μία ώρα νωρίτερα, ωστόσο η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βγήκε τελευταία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά, αλλά και εκπρόσωποι της πολτικής σκηνής της χώρας, όπως οι κ.κ. Κουτσούμπας και Παπαρήγα, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια, η σορός του μουσικοσυνθέτη θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στο χωριό του πατέρα του στον Γαλατά, όπως και να φτάσει η σορός του με πλοίο στην Κρήτη, θα γίνει πράξη.

https://www.megatv.com/2021/09/09/simera-to-teleytaio-antio-ston-miki-theodoraki-sto-galata-eftase-sta-xania-i-soros-tou/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή