Ξεκινούν τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021» του Δήμου Ασπροπύργου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινούν τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021» του Δήμου Ασπροπύργου  την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Ξεκινούν τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021» του Δήμου Ασπροπύργου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου :

Με τη Συναυλία της Μελίνας Κανά « Ένα Αστέρι Πέφτει Πέφτει » σηκώνεται η αυλαία του πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Ασπροπύργου «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021», την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Δημαρχείου. «Η Μελίνα Κανά διαλέγει τα πολυτιμότερα τραγούδια της δισκογραφίας της και τα ακουμπάει δίπλα σε κλασικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου. Από το υλικό του Θανάση Παπακωσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα, μέχρι τις επιλογές κλασικών τραγουδιών που όρισαν το ελληνικό τραγούδι , όπως συνθέσεις του Άκη Πάνου, του Απόστολου Καλδάρα, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Γιάννη Σπανού και άλλων σημαντικών δημιουργών. Μοναδική στιγμή της παράστασης το αφιέρωμα στα τραγούδια-ορόσημα της Βίκυς Μοσχολιού».
Ακολουθεί, η Μουσικοθεατρική Παράσταση «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ» του Άκη Δήμου, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, σε σκηνοθεσία -χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. «Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον σκληρό Σεπτέμβριο του 1955, όταν το ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο στόχαστρο των επίσημων τουρκικών αρχών, με συνέπεια την εξόντωσή του, το «Κάποτε στο Βόσπορο» ανατρέχει στην ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και του τραγικού διωγμού τους. Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, που σήμερα παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε…» Παίζουν Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη. Τραγουδά ο Γιάννης Διονυσίου.
Με τη Συναυλία Κλασικής Μουσικής από την Ορχήστρα Εγχόρδων Hellenic Musica Viva , που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, θα κλείσει το πρώτο τριήμερο του Φεστιβάλ. Βιολί – Διεύθυνση Ludmila Limorova. Σολίστ στο Πιάνο Χρίστος Παπαγεωργίου και Τζένια Μανουσάκη. Θα παρουσιαστούν έργα των Schumann, Hændel, Brahms, Παπαγεωργίου κ.ά.
Η καινούργια εβδομάδα ξεκινά με τη Θεατρική Παράσταση «ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ» του Άγγελου Μοσχονά, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου. «Η κωμωδία «ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ» είναι ένα εύθυμο έργο, με ανάλαφρη διάθεση που περιγράφει τον σύγχρονο άνθρωπο με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Το έργο εξελίσσεται σε κάποια ελληνική κωμόπολη, όπου ο ήρωας θεωρεί τον εαυτό του εξυπνότερο και πιο πετυχημένο από τον περίγυρό του, τον οποίο και υποτιμά. Όταν δέχεται μια επίσκεψη που θα προκαλέσει πολλές ανατροπές, θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν κι άλλοι εξυπνότεροι από αυτόν… Σκηνοθεσία: Άγγελος Μοσχονάς. Παίζουν : Γιώργος Καπετανάκος, Ντίνα Βούρτση, Αυγερινός Σουλόπουλος, Μαρή Πίττα, Αρίων Πινώ».

Σημειώνεται ότι:
• Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μόνο για καθήμενους.
• Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την είσοδο στο χώρο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης έως και την αποχώρηση από αυτόν.
• Η είσοδος στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου θα γίνεται μόνο από την πλευρά της οδού Αγίας Μαρίνας.
• Η παρακολούθηση των παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, θα γίνεται με κάρτες εισόδου που θα διατίθενται στην είσοδο.
• Με την έναρξη της παράστασης, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εντός του θεάτρου, η κατανάλωση φαγητού, η ένταση ήχου στα κινητά τηλέφωνα.
• Θερμή παράκληση προς γονείς – κηδεμόνες παιδιών, να αποφύγουν τη συνοδεία των μικρών παιδιών σε εκδηλώσεις, που δεν θα έχουν ενδιαφέρον για αυτά, έτσι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα ενόχλησης θεατών αλλά και των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών στη διάρκεια των παραστάσεων.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή