Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού – Τί θα δούμε την εβδομάδα 6 – 12 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού – Τί θα δούμε την εβδομάδα 6 – 12 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Κολωνού, το φθινοπωρινό ραντεβού των κατοίκων της πόλης με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο Κολωνού από 6 έως 28 Σεπτεμβρίου, με ένα εξαιρετικό πολυποίκιλο πρόγραμμα παραστάσεων που θα ενθουσιάσει το κοινό, προσφέροντάς του δυνατές μουσικές στιγμές και ξεχωριστές θεατρικές εμπειρίες.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανοίγει μια ξεχωριστή αγκαλιά ανθρωπιάς και αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησαν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη χώρα μας, θα διαθέσει τα έσοδα του Φεστιβάλ για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.

Μετά την επιτυχία του προγράμματος «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό» του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιούν ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΟΠΑΝΔΑ βρίσκεται και πάλι δίπλα στους πολίτες της Αθήνας, προσφέροντας ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης και μία πολιτιστική πινελιά στην καθημερινότητά τους, στον ιστορικό λόφο του Ιππίου Κολωνού.
Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με την θεατρική παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με τη μοναδική Κατερίνα Διδασκάλου. Τη σκυτάλη παίρνουν ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Αρετή Κετιμέ και ο Κώστας Μήτσης που θα μας ταξιδέψουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα απογειώσει το κοινό με την αυθεντική του ροκ διάθεση και την αγαπημένη μουσική του. Ακολουθεί η Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» με ένα αφιέρωμα στον Σμυρνιό συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, ενώ η νυχτερινή διασκέδαση στην παλιά Αθήνα θα αναβιώσει μέσα από τα μάτια του πατέρα της Μάνιας Παπαδημητρίου, στην μουσικοθεατρική παράσταση “Ο Πατέρας μου η Αθήνα”. Η εβδομάδα θα κλείσει με την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα στην παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, όπου ένας δυνατός θίασος ανακαλεί μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής.

To πρόγραμμα των παραστάσεων της εβδομάδας 06-12.09.2021 αναλυτικά:

Δευτέρα 06.09, 21:00 Θεατρική Παράσταση
«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Εννέα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ, την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τετάρτη 8.09, 21:00 Συναυλία
Πετρολούκας Χαλκιάς, Αρετή Κετιμέ & Κώστας Μήτσης
«Ανάσες στο χρόνο»
Εισιτήρια: 5€
Μειωμένο: 3€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Πέμπτη 9.09, 21:00, Συναυλία
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μαζί του οι Μαίρη Μπρόζη & Απόστολος Μόσιος
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Παρασκευή 10.09, 21:00, Συναυλία
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας»
Συμπράττουν η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νατάσα Χριστοφιλάκη, η Ειρήνη Τουμπάκη και η Ελεονόρα Ζαχαριά
Εισιτήρια: 5€
Μειωμένο: 3€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Σάββατο 11.09, 21:00, Μουσικοθεατρική Παράσταση
«Ο Πατέρας μου η Αθήνα» της Μάνιας Παπαδημητρίου
Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν κάποτε για να πιουν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι όλα τους τα ντέρτια. Τη λαογραφία τούτης της πλευράς της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα. Έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου.
Παίζουν και τραγουδούν: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου
Εισιτήρια: 5€
Μειωμένο: 3€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Κυριακή 12.09, 21:00 Μουσικοθεατρική Παράσταση
«Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου
Σκηνοθεσία – χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής.
Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης,Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς Ευαγγελία Μουμούρη, , Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη
Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, ΓιούργκενΚυριάκη
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

**Η προγραμματισμένη για 7 Σεπτεμβρίου θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα» με τον Γρηγόρη Βαλτινό μεταφέρεται για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου.
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/festival-kolonou/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή