Το μετάλλιο του Γκαβέλα είναι το πρώτο χρυσό που πήρε η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μετάλλιο του Γκαβέλα είναι το πρώτο χρυσό που πήρε η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κατάφερε μάλιστα να συνοδέψει το χρυσό μετάλλιο με νέο Παγκόσμιο ρεκόρ 10.82!

Αρκετά καλά πήγαν οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν την 8η ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Αναλυτικά:

Τέταρτη η Ποιμενίδου στη τοξοβολία

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Δωροθέα Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό Τόξο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα αθλήτρια στον μικρό τελικό ηττήθηκε από τη Τσανγιάν Γου (Κίνα) με 6-2 και δεν κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Δύο νίκες στα ζευγάρια BC3 του μπότσια

Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησε η ελληνική μικτή ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια στον Α` όμιλο.

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Άννα Ντέντα, με sport assistants τους Κατερίνα Πατρώνη και Χριστίνα Ντέντα αντίστοιχα (αναπληρωματική η Αναστασία Πυργιώτη με s.a. τον Ιωάννη Πυργιώτη), οδήγησαν την ελληνική ομάδα στη νίκη με 5-2 επί της Ταϊλάνδης. Η εξέλιξη του αγώνα: 2-0, 0-1, 0-1, 3-0

Δεύτερος αγώνας για την ελληνική ομάδα στο μπότσια στον Α όμιλο των ζευγαριών BC3 ήταν με την Μεγάλη Βρετανία που κερδίσαμε 4-2. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Άννα Ντέντα (αναπληρωματική η Αναστασία Πυργιώτη) ήταν η ελληνική ομάδα.

Εβδομος ο Μακροδημήτρης στα 50μ. ύπτιο

Την 7η θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο S2, κατέλαβε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Ο Έλληνας κολυμβητής, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό με την 8η επίδοση των προκριματικών, πέτυχε χρόνο 1:03.28.

Πέμπτος ο Καρυπίδης στα 50μ. ύπτιο S1

Την 5η θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο S1, κατέλαβε ο Δημήτρης Καρυπίδης. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης είχε επίδοση 1:25.30.

Πέμπτη και η Σταματοπούλου – Εβδομος ο Κωστάκης

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στη 1η προκριματική σειρά των 50μ. Η Ελληνίδα Παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 46.61 και με τον 10ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο έμεινε εκτός τελικού.

Την 7η θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Κωστάκης στη 2η προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο S3. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 1:00.67 και με τον 13ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο έμεινε εκτός τελικού.

Στην έκτη θέση προσγειώθηκε ο Καμάρας στο μήκος

Την έκτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Καμάρας στον τελικό του μήκους Τ37 που έγινε κάτω από δυνατή βροχή. Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε δύο έγκυρες προσπάθειες με την καλύτερη εξ αυτών στα 5.95 μέτρα

Ενατη η Λιάγκου στη σφαίρα

Την ένατη θέση κατέλαβε η Ανθή Λιάγκου στον τελικό της σφαιροβολίας F33. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη ένατη με καλύτερη βολή στα 5.25 μέτρα.

Ο Παπαγγελής τερμάτισε 17ος στη ποδηλασία

Την 17η θέση στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, στις μικτές κατηγορίες C1-3, κατέλαβε o Νίκος Παπαγγελής (C2). Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ήταν 7ος δύο ημέρες νωρίτερα στην ατομική χρονομέτρηση της κατηγορίας του, κάλυψε την απόσταση των 79.2 χιλιομέτρων σε 2:19:19.

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Πηγή φωτό: paraolympics.gr

Πηγές

www.ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή