Ένα χρόνο χωρίς τον Κώστα Μελιγκώνη

ΕΛΛΑΔΑ
Ένα χρόνο χωρίς τον Κώστα Μελιγκώνη

Πριν ένα ακριβώς χρόνο και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη προς Παρασκευή , ο Κώστας Μελιγκώνης , λοχίας των Ειδικών Δυνάμεων , ο οποίος υπηρετούσε στην Μονάδα Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, έχασε την ζωή του σε νυχτερινό άλμα ελεύθερης πτώσης .

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 . στις 10.00 το πρωί , για τον ένα χρόνο της απουσίας του, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ι.Ν. Αγίας Ευθυμίας στην Νέα Χαλκηδόνα.
Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του, η οποία με ευθύνη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχει τοποθετηθεί σε μία μικρή πλατεία κοντά στο πατρικό του σπίτι και η οποία πλατεία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε το όνομά του.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με την οικογένεια του Κώστα.

Όλοι οι ομιλητές, Γιάννης Βούρος- Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,
Κωνσταντίνος Φλώρος – Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Νίκος Χαρδαλιάς – Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισαν την αξιοσύνη, τον επαγγελματισμό και το θάρρος του άτυχου παλικαριού αλλά δεν γνωρίζω στ΄ αλήθεια πόσο μπορούν αυτά τα τιμητικά λόγια να απαλύνουν τον πόνο των γονιών του.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη και οι τρεις Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατού Αεροπορίας και Ναυτικού, καθώς και ο Διοικητής της Μονάδας Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων όπου υπηρετούσε ο Κώστας Μελιγκώνης. Επίσης , παραβρέθηκαν πολλοί συνάδελφοί του , συγγενείς , φίλοι και δημότες.

Χρήστο, Διονυσία, Νίκο , Πηνελόπη καλό κουράγιο, να τον θυμάστε και να τον θυμόμαστε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή