Αλέξης Χαρίτσης: Το πρωτοφανές φιάσκο του επιτελικού κράτος στο ζήτημα του ανασχηματισμού βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Alpha 98.9» (Χάρης Ντιγριντάκης):

«Πλέον δεν μιλάμε για ανεπάρκεια ή επιπολαιότητα του επιτελικού κράτους αλλά για πρωτοφανές φιάσκο» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Alpha 98.9», αναφερόμενος στην άρνηση του κ. Αποστολάκη να αποδεχθεί την υπουργοποίησή του. «Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να επιδείξει μια στοιχειώδη σοβαρότητα ειδικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα» συνέχισε ο ίδιος τονίζοντας ότι «αυτήν την τραγελαφική εξέλιξη την χρεώνεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης». Παράλληλα χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας» ότι «ξηλώθηκαν οι υπεύθυνοι και στα τρία πεδία μείζονων κρίσεων που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση: στην πανδημία, στις πυρκαγιές αλλά και στο θέμα της ασφάλειας, που είχε κάνει σημαία της η ΝΔ προεκλογικά».

«Τα ζητήματα της οικονομίας παραμένουν κυρίαρχα» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «την στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον». «Αν η κυβέρνηση είχε προετοιμάσει εγκαίρως τα προγράμματα για τον τουρισμό και την εστίαση, όπως είχαμε ήδη ζητήσει από τον προηγούμενο Οκτώβρη, οι επιχειρήσεις δεν θα αντιμετώπιζαν τέτοιο πρόβλημα βιωσιμότητας» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ και για 3 συνεχόμενες χρονιές πετύχαμε να είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Στο μεταξύ και αναφερόμενος στο «μείζον πρόβλημα της ρευστότητας των ΜμΕ» ο Αλ. Χαρίτσης πρότεινε την «εκπόνηση ευέλικτων προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης ειδικά για τις πιο μικρές επιχειρήσεις και σε κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία» και την «ενεργοποίηση του εργαλείου των μικροχρηματοδοτήσεων που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και που εστιάζει ειδικά στις ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει το τραπεζικό σύστημα, ώστε να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης, «ειδικά εν μέσω πανδημίας και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέχει πρωτοφανή ρευστότητα», τονίζοντας και «την ανάγκη να αξιοποιηθεί και η Αναπτυξιακή Τράπεζα σε αυτήν την κατεύθυνση». «Την στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις στην χώρα μας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δεν υπάρχει καιρός για πολιτικές δικαιολογίες» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Πήγαινε στην κορυφή