Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Ούτε πόντος δάσους να μην δοθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Ούτε πόντος δάσους να μην δοθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου:

“Προς :
1. Τον κ.Δήμαρχο
2. Τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
3. Τις κυρίες και κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους

Για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας μιας απίστευτης τραγωδίας , μιας οικολογικής και κοινωνικής καταστροφής. Τόσο στο λεκανοπέδιο Αττικής όσο και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ιδιαίτερα στην Βόρεια Εύβοια.
Η καταστροφή αυτή φέρνει τη σφραγίδα και το ονοματεπώνυμοτόσο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλωνπου δραστηριοποιούνται στο χώρο των κατασκευών, της ενέργειας, του τουρισμού όσο και των τελευταίων πολλών κυβερνήσεων που με τις αναθεωρήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος αλλά και με τους δασοκτόνους νόμους τους οπλίζουν διαχρονικά το χέρι των κάθε λογής συμφερόντων.
Οι διαβεβαιώσεις πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές υπουργών της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος, απέδειξαν για άλλη μια φορά την πλήρη ανεπάρκεια του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ» το οποίο βασίζεται στον αντεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την κατάσβεση.
ΚεΔήμαρχε, ΚεΠρόεδρε του Δ.Σ., κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι,
η αντιπυρική προστασία πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα απαιτεί την άμεση κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την πρόληψη, την αγορά νέων σύγχρονων μέσων πυρόσβεσης και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Τι έκανε αλήθεια και η σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, μπροστά σε αυτές τις ανάγκες;
Από τα 17,7 εκατομμύρια € που ζήτησαν φέτος τα δασαρχεία όλης της Ελλάδας για έργα αντιπυρικής θωράκισης έδωσε μόνο 1,7 εκατομμύρια €. Αντίθετα δεν δίστασε να δωρίσει στη FRAPORT και στην εταιρεία διαχείρισης του «Ελ. Βενιζέλος» 308 εκατομμύρια € και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν είναι μοιραίο για το λαό μας να χάνει κάθε χρόνο πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου σπίτια και περιουσίες.Αποδεικνύεται ότι είτε πράσινη είτε μαύρη η ανάπτυξή τους είναι εμπρηστικός μηχανισμός στα χέρια των πολυεθνικών ομίλων που καίει και τον φυσικό πλούτο και τα λαϊκά συμφέροντα.
Η παραχώρηση των δασών σε ιδιωτικά συμφέροντα φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη ανακοινώνονται μεγαλοεταιρείες – «ανάδοχοι».Για τον λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δίνει «μεγάλη σημασία στις ιδιωτικές δωρεές από επιχειρήσεις, ιδρύματα και ομίλους για την ανασυγκρότηση των περιοχών, ενώ με το νέο θεσμό του αναδόχου αναδάσωσης, να μπορεί ένα ίδρυμα να αναλάβει τη μελέτη αλλά και το έργο αποκατάστασης…»
Την ίδια πολιτική κατεύθυνση υπηρετεί και η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» μια πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό της στους δημάρχους όλης της χώρας.
Η ΚΕΔΕ θα καταθέσει 500.000€ καλώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις που συνεργάζονται και στηρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθούν. Για άλλη μια φορά παίζει το ρόλο του «λαγού» αξιοποιώντας και τον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης ως ενός αστικού κρατικού θεσμού που βρίσκεται πιο κοντά στο λαό.
Το σύνθημα στην πανδημία «ο ιός είναι ο καπιταλισμός» συμπυκνωμένα ανάδειχνε τον ένοχο και την αιτία της ανικανότητας του αστικού κράτους και των κάθε λογής κυβερνήσεων που το διαχειρίζονται να προστατέψουν τόσο τη δημόσια υγεία αλλά και τον φυσικό πλούτο, τα ίδια τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας. Η τραγική εξέλιξη αυτού του καλοκαιριού είναι που μας κάνει να συνειδητοποιούμε την ορθότητα του συνθήματος «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».
Απαιτούμε και παλεύουμε μαζί με τους πληγέντες και τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων που έχουν στηθεί σε μια σειρά περιοχές :
– Να αποκατασταθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100%.
– Ούτε πόντος δάσους να μην δοθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους.
– Άμεσα εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που έχουν πληγεί.
– Άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό της δασικής υπηρεσίας και του πυροσβεστικού σώματος.
– Κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
– Δημιουργία σύγχρονου συνολικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη, εξειδικευμένο για κάθε δασικό σύμπλεγμα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή