Αναδείξτε το δέρμα του καλοκαιριού

ΥΓΕΙΑ
Αναδείξτε το δέρμα του καλοκαιριού

Γράφει η Γράφει η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος – www.skin-care.gr

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και μαζί του επιστρέψαμε με ανανεωμένη διάθεση στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Παρά όμως την σωματική και ψυχική μας μεταμόρφωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το δέρμα μας παραπονιέται για μερικές υπερβολές από τον ήλιο, την θάλασσα, τον άνεμο. Παραπονιέται για κάποια σημάδια αφυδάτωσης, πανάδων, θαμπάδας. Καλό λοιπόν είναι πριν την έναρξη των χειμερινών μας υποχρεώσεων, να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην φροντίδα του δέρματός μας, ώστε να το βοηθήσουμε να αποκτήσει την υγιή, ενυδατωμένη και λαμπερή όψη.

PEELING ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Με το peeling απομακρύνονται τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο και την θάλασσα, κερατινοκύτταρα της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα διεγείρεται η ανάπλαση των κυττάρων και η σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως.
Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα ανανεώνεται, οι πανάδες, οι λεπτές ρυτίδες και οι ουλές μειώνονται, ενώ παράλληλα το πρόσωπο γίνεται πιο ελαστικό, λείο και λαμπερό.
Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία των ρυτίδων και των πανάδων, καθώς και τη βελτίωση των ουλών από την ακμή.
Κατά την διάρκεια μιας θεραπείας με χημικό peeling, εφαρμόζεται ελεγχόμενα στο δέρμα ένα χημικό διάλυμα, το οποίο καταστρέφει τους δεσμούς των κυττάρων της επιδερμίδας.
Η μέθοδος του peeling είναι εντελώς ανώδυνη, διαρκεί περίπου 2-7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες. Μετά το peeling, το δέρμα αναδομείται μέσω της ανάπτυξης νέων κυττάρων από τα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας.
Για να ολοκληρωθεί η θεραπεία απαιτούνται 4 έως 6 επισκέψεις, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, ανά διάστημα 2 έως 4 εβδομάδων, ενώ συμπληρώνεται από αγωγή στο σπίτι με ειδικές κρέμες.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη εβδομάδα, με σταδιακή βελτίωση.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΓΙΑ ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Είναι μια επαναστατική μέθοδος που εφαρμόζεται από το 1958 στη Γαλλία και στηρίζεται στην έγχυση, διαφόρων ουσιών στα προβληματικά σημεία, με την τεχνική των μικροενέσεων.
Γίνεται με την έγχυση ενός μίγματος βιταμινών, υαλουρονικού οξέως και διάφορων θρεπτικών ουσιών σε όλο το πρόσωπο και την περιοχή των ματιών και του ντεκολτέ.
Είναι ανώδυνη και έχει θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα σε περιπτώσεις αφυδάτωσης, χαλάρωσης και ατονίας του δέρματος που παρατηρείται μετά την έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο, τον αέρα, και το θαλασσινό νερό.
Η μέθοδος αυτή διεγείρει τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι βοηθάει το δέρμα να γίνει πιο σφριγηλό, πιο ενυδατωμένο, πιο νεανικό, πιο λαμπερό, ενώ παράλληλα σβήνουν οι λεπτές ρυτίδες και βελτιώνονται οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια.
Οι συνεδρίες γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 4-6 συνεχόμενες εβδομάδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή