Η ΠΕΔΑ ξεκίνησε εργασίες αποψίλωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η ΠΕΔΑ ξεκίνησε εργασίες αποψίλωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

Η ΠΕΔΑ ξεκίνησε εργασίες αποψίλωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής :

“Η Περιφερειακή Ένωση Δημάρχων Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και με αίσθημα ενότητας κι αλληλεγγύης για τους Δήμους της Αττικήςπου επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές,προχωρά με ταχύτητα στις αναγκαίες εργασίες για την επόμενη μέρα.
Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα –και αφού ασφαλώς τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες- κατάφερε να ξεκινήσει την υλοποίηση έργου ύψους 200.000€ με αντικείμενο την αποψίλωση των πληγεισών περιοχών της Αττικής (Δήμων Αχαρνών, Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς) από τους κορμούς καμένων δένδρων. Οιεργολάβοι έχουνήδηξεκινήσει τις εργασίες, σε συνεννόηση με τους πληγέντες Δήμους,ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Γαλατσίου κ.Γιώργος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε το Δ.Σ.και το προσωπικό της Π.Ε.Δ.Α. για την άμεση ανταπόκρισή τους και δήλωσε σχετικά:
«Θα ήταν ευχής έργο να μη χρειαζόταν ποτέ ξανά στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, να θέσουμε σε εφαρμογή σχεδιασμό για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και φυσικού πλούτου, από απρόοπτο κι εκτεταμένο κίνδυνο. Όποτε, όμως, η Φύσηαποφασίζει να μας στείλει το ηχηρό της μήνυμα, εμείς οφείλουμε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Με τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διάθεσή της, δεν είναι πάντα εύκολο να οργανώνει και να υλοποιεί έναν ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αυτών των εξαιρετικά δύσκολων συνθήκων. Οφείλουμε, όμως, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε διαθέσιμα.
Για αυτό το λόγο, θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημάρχους και τους εργαζόμενους στην Π.Ε.Δ.Α. για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν –ίσως μάλιστα είμαστε ο πρώτος φορέας που καταφέρνει να ξεκινήσει την υλοποίηση ανάλογου έργου- και κυρίως για την αλληλεγγύη που δείχνουν τώρα στα δύσκολα, προς όλες και όλους τους συμπολίτες μας που επλήγησαν.»”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή