Στις 2 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται το Καμίνι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στις 2 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται το Καμίνι
Σε ένα μήνα από τώρα το Καμίνι θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του μετά από πολλές δε­καετίες εγκατάλειψης και μοναξιάς. Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6 το απόγευμα, η ιστορική Ασβεστοκάμινος της Καραϊσκάκη θα μας υποδεχτεί με τον πλήρως ανακαινισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ίσως το βασικό σημείο πολιτιστικής αναφοράς της πόλης μας.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Καμινιού, λοιπόν, συνομιλήσαμε με την κα Ελένη Κατσαντώνη, υπεύθυνη της έκθεσης εικαστικών που θα φιλοξενηθεί στο χώρο από τις 2 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μεταλλικές κατασκευές, η οποία και θα εγκαινιάσει την αίθουσα εκθέσεων της Ασβεστοκαμίνου. 
Οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος είναι οι Π. Ανεζίρης, Ε. Δασκαλάκης, Ε. Κατσαντώνη, Α. Λαδογιάννης, Γ. Λένης, Α. Μαντούδη, Μ. Μηναριτζόγλου, Τ. Μπουρμάς, Μ. Σιδέρη, Δ. Σκουρτέλης, Γ. Σκύθος, Λ. Χουλιάρας ενώ φιλική συμμετοχή θα έχει ο Γ. Φαρσακίδης.
«Η τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Γαλατσίου δίνει ένα λιθαράκι, μια σχισμή φωτός σε μια δύσκολη στιγμή που διανεύει της χώρας μας για να ξαναγίνει η Ελλάδα η χώρα του φωτός και του πολιτισμού» μας είπε η κα Κατσαντώνη και συνέχισε: 
«Το Ιστορικό Καμίνι ανοίγει το “βιβλίο της ζωής του” μετά από σαρανταδύο χρόνια και μας προσκαλεί να ζήσουμε από κοντά της ομορφιές του και να μας μαγέψει με την υπέροχη χωροενεργειά του. Ένα έργο που ξεκίνησε από τον πρώην δήμαρχο κ. Τούντα και που τελείωσε μετά από έτη απο τον νυν δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο. Επιβλέποντες του έργου και υπεύθυνοι για την υλοποίηση του είναι η πολιτική μηχανικός ΕΜΠ Βασιλική Ράνιου και ο μηχανολόγος Αξαόπουλος Μανώλης. 
»Έχω, λοιπόν, την τιμή να “ντύσω” αυτό το Ιστορικό Μνημείο με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής από καταξιωμένους ζωγράφους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας δίνοντας ξανά στη χώρα μου πνοή πολιτισμού. Όπως έλεγε η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, “η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί στον πολιτισμό, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν αυτό το χάσουμε, δεν είμαστε κανείς”. Από τις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων ως τις 8 Σεπτεμβρίου λήξη Εκθέσεως, θα αφήσουμε την τέχνη να μας ταξιδέψει στα μονοπάτια όλων των αισθήσεων μας, με διάφορα δρώμενα που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα αυτή. 
»Επίσης, πρέπει να τονίσω το μεγάλο έργο που κάνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Πρωτονοτάριος Εμμανουήλ για την διεξαγωγή των εγκαινίων και της εκθέσεως στο Καμίνι. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν 450 χορευτές του κόσμου “Earthdancers”, η ομάδα χορού του Δήμου Γαλατσίου και τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα παρουσιάσουν παραδοσιακους χορούς.»
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πήγαινε στην κορυφή