Παρατείνεται έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου η απαγόρευση για τα άλση

ΕΛΛΑΔΑ
Παρατείνεται έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου η απαγόρευση για τα άλση

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την απαγόρευση διέλευσης σε δάση και πάρκα παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις πυρκαγιές και την πορεία των επιχειρήσεων πυρόσβεσης στα μέτωπα παρείχε χθες το βράδυ, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Χαρακτηριστικά και ως προς την παράταση της σχετικής ΠΝΠ είπε: «Θα ήθελα να τονίσω ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 06.00 το πρωί. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με αυτήν απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, για άλλη μια φορά απευθύνουμε έκκληση σε όλους, πάνω από όλα για την δική σας ασφάλεια, να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε πλήρη ανάπτυξη, παλεύοντας για το καλύτερο απέναντι σε πρωτόγνωρες συνθήκες.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή