Φιλοξενία και παροχή βοήθειας σε ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Φιλοξενία και παροχή βοήθειας σε ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές

Η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε την πρωτεύουσα «γέννησαν» την ανάγκη βοήθειας σε ένα μεγάλο αριθμό πυρόπληκτων ζώων της περιοχής, τα οποία χρειάζονται κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία.

Δυστυχώς πέρα από τις υλικές ζημιές πολλά οικόσιτα ζώα ή άλλα που ζούσαν στο ύπαιθρο αναμένεται να βρεθούν με τραύματα από την φωτιά. Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη για βοήθεια ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice με εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων που αφορά στα ζώα συντροφιάς ενεργοποίησε ένα μηχανισμό φιλοξενίας για τα πυρόπληκτα ζωάκια.
Δημιούργησε μια πλατφόρμα όπου θα καταγραφούν όλα τα ζώα που βρίσκονται, με όσα στοιχεία είναι εφικτό να καταγραφούν για όσους βρήκαν ή έχασαν ζώα στην πληγείσα περιοχή.
Για να καταχωρηθεί ένα ζώο χρειάζεται η φωτογραφία του, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιγραφή και αποστολή στο info@dogsvoice.gr.
Στον ίδιο μηχανισμό βοήθειας αναζητούνται και εθελοντές που μπορούν να παρέχουν φιλοξενία στα ζωάκια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ
Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.
Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται μόνο με την καταγραφή των ζώων (φωτό, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.
Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα μόνο εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.
Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.
Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική.
Η πλατφόρμα άνοιξε και βρίσκεται εδώ: https://forms.gle/GhwrDHVWoMYi5DF79

Οι κτηνιατρικοί σταθμοί που έχουν οριστικοποιηθεί είναι οι εξής:
• Σταθμός της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό χωριό (Θρακομακεδόνες) από 5/8/21 στη Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία(ισόγειο κατάστημα).
• Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 2295053680
• Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείου του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.
Και στους τρεις σταθμούς θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Dogs’ Voice για να συντονίζουν την καταγραφή των ζώων με καρτέλες υγείας, φωτογραφίες και ιστορικό που προσκομίσθηκαν.

– To Dogs’ Voice είναι o μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει το έργο 112 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή