Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου εφαρμόζει για τα έτη 2020-21 πρόγραμμα ελέγχου-καταπολέμησης κουνουπιών. Οι εφαρμογές γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, και περιλαμβάνουν:

Επίγειο ψεκασμό προνυμφοκτόνου σκευάσματος στα φρεάτια και στα σημεία που υπάρχει στάσιμο νερό,
Τοποθέτηση ταμπλέτων αργής αποδέσμεσης σε φρεάτια και άλλους χώρου συλλογής ύδατος,
τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και ελέγχου των κουνουπιών σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Δε διενεργούνται αεροψεκασμοί.

Επιπλέον, το Άλσος Βεΐκου έχει κριθεί χώρος υπερτοπικής σημασίας, και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφέρειας Αττικής (Δ/νση Υγ/κού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ΠΕ ΚΤ Αθηνών Περιφ. Αττικής), σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας και Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, την Τετάρτη 04/08/2021 θα πραγματοποιηθεί προνυμφοκτονία κουνουπιών στο Άλσος Βεΐκου, από την Περιφέρεια Αττικής και την Τετάρτη 11/8/2021 θα πραγματοποιηθεί εφαρμογή σε διάφορα σημεία του Γαλατσίου, τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και έλεγχος σημείων, από το πρόγραμμα του Δήμου (Τα προγράμματα επαναλαμβάνονται ανά δεκαπενθήμερο).

Ο Δήμος μας εφαρμόζει σύγχρονο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, και συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Αττικής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο).

Για την προστασία από τα κουνούπια συμβάλλουμε όλοι:

Προλαμβάνουμε: Όχι στάσιμα νερά σε μπαλκόνια και αυλές.
Προστατευόμαστε: Εντομοαπωθητικό μέρα και νύχτα.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Διεύθυνση Κοινωνική Πολιτικής και Υγείας, Τμήμα Υγείας και Υγιεινής, τηλ. 210-2222011
Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Τμήμα Πρασίνου, τηλ. 213-2055382.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε ενημερωτικό βίντεο για την προστασία από τα κουνούπια https://youtu.be/2c2KutLdDkw

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ – πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκετε πληροφορίες για την προστασία από τα κουνούπια, https://eody.gov.gr/disease/koynoypia/ καθώς και πληροφορίες για τις ασθένειες που μεταδίδονται από διαβιβαστές, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου (https://eody.gov.gr/profylachtheite-apo-ta-koynoypia-profylachtheite-apo-ton-io-toy-dytikoy-neiloy/)

Μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο το σχετικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ατττικής:
http://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/39901/filladio_kounoupia_geniko.pdf

 

Πήγαινε στην κορυφή