Λαϊκή Συσπείρωση : Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση : Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας

Ανακοίνωση Λαικης Συσπέιρωσης : ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σε καμίνι έχει μετατραπεί η χώρα λόγω του παρατεταμένου κύματος καύσωνα, γεγονός πού πολλαπλασιάζει ακόμα περισσότερο τούς κινδύνους ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες και στους χώρους δουλειάς για τούς εργαζόμενους. Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει για άλλη μία φορά με την ανακοίνωση της αυτή ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα. Καλούμε τον Δήμο Γαλατσίου να προχωρήσει εδώ και τώρα στις παρακάτω ενέργειες :
❖ Επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων προστασίας των δημοτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, όλων εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση σε κλιματισμό, καθώς και των εργαζόμενων:

● Να ανοίξουν και να είναι προσβάσιμες όλες οι κλιματιζόμενες αίθουσες που έχει στην διάθεσή του ο Δήμος Γαλατσίου για οποιαδήποτε και οποιονδήποτε έχουν ανάγκη.
● Να αναρτηθεί άμεσα η πληροφορία αυτή σε όλα τα μέσα και με όλους τούς δυνατούς τρόπους.
● Απαιτείται η δημιουργία περισσότερων κλιματιζόμενων χώρων στο Δήμο. Τα μέτρα αυτά είναι ακόμη πιο επιτακτικά, από τη στιγμή που το κύμα καύσωνα συμπίπτει μ’ ένα νέο επικίνδυνο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. Απαιτούνται περισσότεροι κλιματιζόμενοι χώροι ακριβώς παίρνοντας υπόψη την ανάγκη τήρησης όλων απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

❖ Απαιτείται επίσης μ’ ευθύνη του Δήμου να γίνουν πράξη τα αιτήματα των σωματείων, ιδιαίτερα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όσον αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων στο Δήμο απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες:

● Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C. Πλήρης καταβολή τού ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
● Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες, κ.λπ.).
● Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – Μέσα Ατομικής Προστασίας, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
● Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή σε αυτές την συνθήκες είναι εγκληματικό να συνεχίσουν να εργάζονται.
● Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
● Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.

Η υγεία και η ασφάλεια τής λαϊκής οικογένειας δεν παζαρεύονται. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή