Έρχεται το νέο επικουρικό σύστημα και ο ατομικός κουμπαράς

Έρχεται το νέο επικουρικό σύστημα και ο ατομικός κουμπαράς: 
https://www.megatv.com/2021/07/30/erxetai-to-neo-epikouriko-systima-o-atomikos-koumparas/

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επικουρική σύνταξη, το οποίο προβλέπει την μετατροπή του συστήματος επικουρικής από διανεμητικό σε κεφαλοποιητικό. Είναι υποχρεωτικό για όσους μπουν στην αγορά εργασίας από την 1/1/2022 και προαιρετικά μπορούν να επιλέξουν όσοι είναι έως 35 ετών. Ενώ έως τώρα οι εισφορές που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι πήγαιναν στην πληρωμή των τρεχουσών συντάξεων, πλέον θα μπαίνουν στον ατομικό κουμπαρά. Το ζήτημα που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι τι θα γίνει με την κάλυψη των συντάξεων εκείνων που θα μείνουν στο παλιό επικουρικό.

Τι ισχύει με τα κορωνοχρέη

Κατατέθηκε  στη Βουλή η τροπολογία για τα χρέη της πανδημίας. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 1 Μαρτίου του 2020 μέχρι τις 31 Ιουλίου το 2021. Οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σε 36 άτοκες δόσεις ή μέχρι 72 δόσεις. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει τον Ιανουάριο του 2022. Η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 30€ για οφειλές έως 1.000€ και 50€ για οφειλές πάνω 1.000€.

«Κλείδωσε» η αύξηση του κατώτατου μισθού

Το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση, καθώς η αύξηση αντιστοιχεί σε 13 ευρώ. Επιπλέον, η αύξηση του κατώτατου μισθού επηρεάζει και τα επιδόματα, κυρίως το επίδομα ανεργίας, επίσχεσης και διακοπής εργασίας. Επηρεάζονται επίσης το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας (13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), το ειδικό βοήθημα επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών (20 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), το ειδικό εποχικό βοήθημα, το ειδικό βοήθημα τρίμηνης παραμονής στα μητρώα ανέργων (15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), το ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική ελευθερίας (15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας) και το βοήθημα Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων – Ασφαλισμένων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή