Δήμος Βύρωνα : Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως «ντύνεται» με street art

Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως «ντύνεται» με street art:

Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως του Βύρωνα, γνωστότερη και ως Πλατεία Ταπητουργείου, είναι η τοποθεσία της νέας παρέμβασης του Δήμου και «μεταμορφώθηκε» σε καμβά για ένα ακόμη μεγάλης κλίμακας έργο street art.

Η δημιουργία του street artist Achilles δανείζεται γεωμετρικά μοτίβα και χρώματα από τα παραδοσιακά χαλιά και κιλίμια που παρήγαγε κάποτε το ιστορικό προσφυγικό εργοστάσιο ταπητουργίας, το οποίο, ως διατηρητέο κτίριο, εξακολουθεί να στέκεται επιβλητικό πάνω από την κεντρική πλατεία.

Η παρέμβαση, που ακολούθησε τη δενδροφύτευση της πλατείας, συνοδεύτηκε από βελτίωση και ενίσχυση του φωτισμού με νέους προβολείς τεχνολογίας LED χαμηλής κατανάλωσης, που αναδεικνύουν το έργο και συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, που βρίσκεται δίπλα στην Αγορά του Βύρωνα, είναι ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και ένας σημαντικός τόπος συναθροίσεων για όλους τους δημότες.

Το έργο στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως έρχεται σε συνέχεια του 1ου Street Art Festival του Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τον περασμένο Μάιο.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή