Διατηρείται το όριο των 50 ευρώ χωρίς pin για ανέπαφες συναλλαγές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διατηρείται το όριο των 50 ευρώ χωρίς pin για ανέπαφες συναλλαγές

Στα 50 ευρώ συνεχίζει να διατηρείται το όριο των ανέπαφων συναλλαγών χωρίς pin. Αυτό έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή της η Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πριν από λίγο καιρό. Το εν λόγω μέτρο είχε υιοθετηθεί στις 30 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο αποφάσεων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

H ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει τα εξής:
Με βάση την ανακοίνωση από 23 Μαρτίου 2021 της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι τράπεζες-μέλη της, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για διαρκή συνδρομή τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική καθημερινότητα, θα διατηρήσουν το όριο ποσού των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στα 50 ευρώ, από την 1η Ιουλίου 2021 και εφεξής. Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).
Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος όπου διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές, πέραν του ποσού των 50 ευρώ, θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας, αναφέρει η ΕΕΤ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή