Παύλος Χρηστίδης: Δεν έχω ξαναδεί κόμμα, του οποίου στέλεχος να παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο και να πανηγυρίζε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης: Δεν έχω ξαναδεί κόμμα, του οποίου στέλεχος να παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο και να πανηγυρίζε

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι»:

Καμπάνια Εμβολιασμού

Ξεκινάμε μια σημαντική και απαραίτητη-κατά τη γνώμη μας- καμπάνια για την ενίσχυση του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Πιστεύουμε στον εμβολιασμό επειδή νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Για εμάς μια τέτοια καμπάνια πρέπει να αποπνέει ελπίδα και όραμα, ενσυναίσθηση και αγάπη για τους συμπολίτες μας, με το εμβόλιο ουσιαστικά παίρνουμε τις ζωές μας πίσω όπως η πανδημία μας έχει στερήσει αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένας έντονος διχασμός στην Ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους διχασμοί και αποκλεισμοί κοστίζουν και τραυματίζουν όλους μας. Δεν είναι όλοι ακραίοι ή ψεκασμένοι που προβληματίζονται με το ζήτημα του εμβολιασμού. Υπάρχουν σοβαροί συνάνθρωποί μας που με τις αστοχίες και τα απανωτά επικοινωνιακά λάθη που έγιναν με τα εμβόλια και τις παρενέργειες που προκαλούν, είναι διστακτικοί. Εκεί, λοιπόν, θα εστιάσουμε εμείς, με ό,τι μέσο έχουμε και διαθέτουμε. Να πείσουμε, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Άλλωστε όπως έχουμε πει καιρό τώρα ο εμβολιασμός είναι εθνικός μας στόχος. Έτσι ,λοιπόν, από την επόμενη εβδομάδα θα λανσάρουμε την καμπάνια μας που θα περιλαμβάνει ραδιοφωνικό σποτ και ψηφιακή παρουσία (digital-social media) καθώς και με την δική μας φυσική παρουσία με φυλλάδια και όλο το υλικό που θα φτιάξουμε, θα εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον στόχο μας , να δώσουμε έμφαση στον εμβολιασμό χτίζοντας όσο το δυνατόν συντομότερα το τοίχος ανοσίας που όλοι ελπίζουμε να διαμορφωθεί άμεσα προκειμένου να προστατευτεί η χώρα και οι συμπολίτες μας από το 4ο κύμα της πανδημίας.

Τρεις μήνες πριν, εδώ στη δική σας εκπομπή, η Φώφη Γεννηματά είχε τονίσει πως εμείς στηρίζουμε ξεκάθαρα την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όσων αφορά τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους του Τουρισμού.

Αν κάτσουμε να αποκωδικοποιήσουμε σήμερα τα μέτρα της κυβέρνησης και το τι αυτά περιλαμβάνουν, καταλήγουμε στο ότι τελικά αυτό που αποφασίστηκε για τα εστιατόρια, καφέ κλπ, είναι να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στις συναυλίες και στους ανοιχτούς χώρους και οι όρθιοι θα επιτρέπονται στις εκκλησίες. Αυτό που ισχύει ως νέο μέτρο, λοιπόν, είναι οι παραπάνω δυο «διαπιστώσεις» της κυβέρνησης, η οποία παραπέμπει για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς την κρίσιμη μάζα του πληθυσμού για πολύ αργότερα τον Σεπτέμβρη- Οκτώβρη και βάλε. Αυτοί είναι κρίσιμοι μήνες στους οποίους θα χαθούν συνάνθρωποί μας, θα ασθενήσουν και θα καταλήξουν στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία. Αυτός ο χαμένος χρόνος θα κοστίσει καθοριστικά στην υγεία των συμπολιτών μας.

Τώρα είναι ,λοιπόν, η ώρα που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να ενισχυθεί ο εμβολιασμός. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και με την στάση της σηματοδοτεί την χαλάρωση επιλέγοντας να κινείται από το ένα άκρο στο άλλο. Από εκεί δηλαδή που αποφάσισε να τα κλείσει όλα, στο άλλο άκρο, να τα ανοίξει όλα και παντού ανεξέλεγκτα.

Τα μέτρα που λαμβάνονται κυρίως γι’ αυτούς που επιστρέφουν από ταξίδια και τουριστικούς προορισμούς είναι ελλιπή, είναι ημίμετρα και θα κοστίσουν, δυστυχώς.

Τουριστικοί προορισμοί και μολύνσεις

Τα στοιχεία δείχνουν με απόλυτο τρόπο ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους τουριστικούς προορισμούς. Εμείς έχουμε επισκεφτεί δυο «τουριστικές ναυαρχίδες» πρόσφατα με την Φώφη Γεννηματά, την Κρήτη και στην Βόρεια Ελλάδα τη Θεσσαλονίκη και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζει σε έναν προβληματικό δρόμο με ημίμετρα και κατ’ αποκοπή αποφάσεις που στο τέλος μένουν και ανεφάρμοστες. Το να συζητάμε μόνο για την εστίαση και την ψυχαγωγία είναι κάτι αναποτελεσματικό. Καθημερινά ο κόσμος χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ σε πόλεις με πολύ μεγάλη κίνηση και μεγάλο συγχρωτισμό, και για όλα αυτά δεν υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνησης που να έχει ενιαία σχέδιο και στρατηγική. Επίσης δεν μπορούν οι επιχειρηματίες της εστίασης να κάνουν τους αστυφύλακες και να παίρνουν αποφάσεις που δεν είναι δικιάς τους αρμοδιότητας και ευθύνης. Είναι απαράδεκτο, δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή, να βγαίνουν υπουργοί και αντί να αναλαμβάνουν την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου με έμπνευση και όραμα που θα οδηγήσει και στην αύξηση του βαθμού ενσυναίσθησης στους πολίτες για τον εμβολιασμό, αντίθετα να τους επιπλήττουν και να τους χλευάζουν καθώς και να το παίζουν οι δάσκαλοι που είναι έτοιμοι να χτυπήσουν με τη βέργα το χέρι όποιου δεν ακούει τις συγκεκριμένες εντολές των υπουργών.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως στην ακαδημαϊκή κοινότητα πάει καλά ο εμβολιασμός είναι πάνω από 70% και πιστεύω πως θα ανέβει μέχρι το 90%. Το θέμα είναι δούμε τι θα γίνει με τους μαθητές ειδικά με την αρχή της νέας σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβρη. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα και στρατηγική για τους φοιτητές και για το πώς θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια τον Οκτώβρη.

Παραπομπή Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν έχω ξαναδεί κόμμα, του οποίου στέλεχος να παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο και να πανηγυρίζει. Μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο.

Η ΝΔ κλείνει άρον άρον την επιτροπή χωρίς να έχουν κληθεί σημαντικοί μάρτυρες και ο κ. Καλογρίτσας να μην έχει δώσει τελικά όλα τα στοιχεία που το προηγούμενο χρονικό διάστημα υποστήριζε ότι είχε στην διάθεσή του. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα είχε πει το ΠΑΣΟΚ ήδη από 2016,ότι αυτή η αντιμετώπιση και τελικά η συγκάλυψη, δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για τους πολίτες οι οποίο περιμένουν οι πολιτικοί να μην αντιμετωπίζονται διαφορετικά αυτούς, είναι θέμα δημοκρατίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή