Εδώ και τώρα υποχρεωτικός εμβολιασμός, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Εδώ και τώρα υποχρεωτικός εμβολιασμός, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στο φύλλο του «Παλμού» στις 18 Ιουνίου έγραφα ότι ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικός. Τότε που το έγραφα, τα ημερήσια κρούσματα είχαν πέσει στα 469 και σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 1.800 με τη θετικότητα να είναι στο 3% και όριο συναγερμού το 4%! Στις 18 Ιουνίου ο ημερήσιος εμβολιασμός ήταν 101.000 δόσεις και σήμερα έχει πέσει στις 82.000.

Μετά από 6 μήνες περίπου που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού, παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο οι εμβολιασμοί να μειώνονται αντί να αυξάνονται και τα κρουσματα να αυξάνονται αντί να μειώνονται.
Όλοι μα όλοι οι ειδικοί για την Covid-19, λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι, λένε ότι ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί το 4ο κύμα της πανδημίας που αν δεν είναι ακόμα εδώ, όπου νά’ναι έρχεται, δεν είναι άλλος από τον εμβολιασμό των πολιτών.
Αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, έστω και με μία δόση, ανέρχονται στα 8,9 εκατ. συμπολίτες μας. Αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εμβολιασμού είναι πολύ αμφίβολο το κατά πόσο μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 80% του πληθυσμού που είναι και το όριο για το τείχος ανοσίας.
Η κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν φαίνεται προς το παρόν να υιοθετεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών. Το μέτρο των 150 ευρώ της προπληρωμένης κάρτας προς τους νέους, θα φανεί στο τέλος αν είναι αποτελεσματικό. Προσωπικά διαφωνώ με το μέτρο αυτό γιατί το θεωρώ τελείως άστοχο και τρελό – να πληρώνεις δηλαδή τον άλλον για να του προστατεύσεις την υγεία. Όπως έχει γίνει υποχρεωτικό δια νόμου η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο ή το κράνος για τον μοτοσικλετιστή, τα οποία έχουν θεσπιστεί για να σώσουν ζωές, έτσι και το εμβόλιο θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για έναν ακόμη λόγο: εκτός από τη ζωή του ίδιου του εμβολιασμένου, προστατεύεις και το κοινωνικό σύνολο.

Οι κυβερνώντες θα πρέπει να νομοθετήσουν επιτέλους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατ’αρχάς για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήμους και νομικά πρόσωπα. Όσοι αρνηθούν να μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρις ότου αποφασίσουν να εμβολιαστούν. Το εφάρμοσε πρώτος ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος έδιωξε από τον Οίκο Ευγηρίας της Μητρόπολης τρεις εργαζόμενους οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τους επαναπροσέλαβε μετά από δύο μήνες όταν είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Το τόλμησε ο Ντράγκι στην Ιταλία. Ας προχωρήσουμε επιτέλους κι εμείς εδώ!
Για όσους πολίτες δεν μισθοδοτούνται από το δημόσιο και αρνούνται να εμβολιαστούν, να τους απαγορεύεται δια νόμου η είσοδος σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο. Αν δεν θέλεις να εμβολιαστείς, δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, δεν θα μπορείς να μπαίνεις στα εστιατόρια, σε κινηματογράφους, σε θέατρα και σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο δημόσιο ή ιδιωτικό.

Και για αυτούς οι οποίοι θα πουν «για κάτσε, ρε φίλε, υπάρχουν και τα ατομικά δικαιώματα, υπάρχει και το Σύνταγμα», θα τους θυμήσω τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Σακελλαροπούλου, η οποία είπε ότι: «Πέραν από την προστασία της δημόσιας υγείας, το Σύνταγμα κατά κανέναν τροπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας είναι ο διπλανός μας, είναι ο άλλος.».
Γι’αυτό, λοιπόν, δια νόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός εδώ και τώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή