Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου: «1η Σεπτεμβρίου ανοίγει το κολυμβητήριο»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου: «1η Σεπτεμβρίου ανοίγει το κολυμβητήριο»

Μετά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα Γαλατσιωτών στην εφημερίδα μας σχετικά με την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου στο Άλσος Βέικου αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στα ανοιχτά γήπεδα τένις του εκεί Αθλητικού Κέντρου, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος με λεπτομερή ανακοίνωσή του, απαντά τα εξής προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.

«Για να σταματήσει η παραφιλολογία και να μην αναπαράγονται άλλα fake news για τις αθλητικές δραστηριότητες στο Άλσος μας, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
• Το κολυμβητήριο του Δήμου μας θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου. Και θα διαπιστώσετε πως είναι ένα πραγματικό στολίδι τόσο για τη πόλη μας όσο και για ολόκληρη την Αττική, αφού ανακαινίστηκαν πλήρως και η μικρή και η μεγάλη πισίνα, αλλά και τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κι οι κερκίδες.
• Τα γήπεδα τένις, τα οποία επίσης εκσυγχρονίζουμε πλήρως, θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου. Σε εγκαταστάσεις που πλέον θα αποτελούν πρότυπο.


»Έχουν καθυστερήσει να παραδοθούν τα δυο αυτά έργα από τους εργολάβους προς τον Δήμο; Χωρίς περιστροφές, ναι. Πολλοί από εσάς, μας τα έχετε ψάλλει για αυτό; Επίσης ναι – και καλά έχετε κάνει, γιατί εμάς γνωρίζετε, σε εμάς θα πείτε το παράπονό σας. Μπορούσε, όμως, να έχει γίνει κάτι διαφορετικό; Κατηγορηματικά όχι. Κι ο λόγος είναι πάνω-κάτω ο ίδιος που απασχολεί αυτό το διάστημα όχι μόνο τον Δήμο Γαλατσίου αλλά όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
»Οι εργολάβοι, που πήραν τα έργα μέσω αδιάβλητου διεθνούς διαγωνισμού, έκαναν προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις. Οι συνθήκες της πανδημίας, όμως, που κανείς μας δεν μπορούσε να προβλέψει, ανέβασαν τα κόστη τους για τις πρώτες ύλες και τα μεταφορικά. Κι έτσι, έκαναν χρήση του δικαιώματος παράτασης παράδοσης του έργου, αφού η Κεντρική Διοίκηση του κράτους τούς έδωσε αυτή τη δυνατότητα.
»α. Ο εργολάβος του κολυμβητηρίου ζήτησε παράταση έως τέλη Αυγούστου.
»β. Ο εργολάβος των γηπέδων τένις ζήτησε παράταση έως τέλη Σεπτεμβρίου.
»Ξέρω ότι σας έχω ζητήσει κι άλλες φορές μέσα στον χρόνο που πέρασε να κάνετε υπομονή, όμως πιστέψτε με κι αυτή τη φορά, αξίζει τον κόπο!
»Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από το 2004 μέχρι το 2014 που αναλάβαμε ως Διοίκηση, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους μας δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση. Δεν είχε πέσει ούτε ένα ευρώ, στην κυριολεξία! Δεκάρα τσακιστή… Και πώς να πέσει άλλωστε; Θα μου πείτε, δεν ήθελαν οι προηγούμενες Διοικήσεις να επενδύσουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους; Ήθελαν, σαφώς! Αλλά δεν μπορούσαν αφού δεν ήταν τίποτα αδειοδοτημένο και τίποτα νομιμοποιημένο από τις αρμόδιες Αρχές.
»Αυτά τα επτά χρόνια, έχουμε κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου όλοι μαζί για να φτιάξουμε για τα παιδιά της πόλης μας αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν όχι απλώς από άλλους Δήμους, αλλά κι από τις χώρες του εξωτερικού…
»Ενδεικτικά θέλω να σας πω πως από το 2014 και μετά έχουμε εντάξει στο Άλσος 16,2 εκ. ευρώ έργα από τα οποία τα 7,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί και μέχρι το τέλος του έτους θα απορροφηθούν και τα άλλα 9 εκ. ευρώ! Πώς θα γίνει αυτό; Βάζουμε μπρος την πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1988 και από τότε δεν έχει γίνει ποτέ σε αυτό η παραμικρή εργασία. Η ανακατασκευή του υπολογίζουμε ότι θα διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο. Για αυτό το διάστημα, όμως, έχουμε προβλέψει τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με μπαλόνι στον προαύλιο χώρο του Παλαί, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί της πόλης μας μακριά από τις προπονήσεις του.
»Έτσι, όταν ολοκληρωθούν και οι εργασίες στο κλειστό μας, θα έχουμε ανακαινίσει πλήρως όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους μας, αφού όπως ξέρετε:
• Ανακαινίστηκε ο στίβος και το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου που αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους Αθηναίους.
• Ανακαινίζονται τα γήπεδα τένις, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
• Κατασκευάστηκε δεύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5.
• Ανακαινίστηκε το κολυμβητήριο.
• Ανακαινίστηκαν οι παιδικές χαρές.
• Ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κι οι βοηθητικοί χώροι του Άλσους.
• Ανακατασκευάζεται πλήρως το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
• Κατασκευάστηκε πάρκο σκύλων.
»Και μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η νομιμοποίηση του Άλσους βοήθησε και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους εστίασης, να προχωρήσουν και αυτοί σε ανακαινίσεις των καταστημάτων τους, ώστε να προσφέρουν καλύτερες παροχές προς τους καταναλωτές.
»Κλείνω με το πιο σημαντικό από όλα: Όλες αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να διεξάγονται πλέον με περισσότερη ασφάλεια από ποτέ, αφού το Άλσος μας είναι το μοναδικό Άλσος της Αττικής που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της πυροπροστασίας.
»Αυτά είχα να σας πω, για την ώρα. Οι συνεργάτες μου κι εγώ συνεχίζουμε τη δουλειά μας και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας στις νέες, σύγχρονες αθλητικές μας εγκαταστάσεις.»

Πήγαινε στην κορυφή