Το ΚΚΕ τίμησε την Ηλέκτρα Αποστόλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ τίμησε την Ηλέκτρα Αποστόλου

TEB/A του ΚΚΕ – ΤΣ Β/Α της ΚΝΕ – Παράρτημα ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Ν. Ηρακλείου:

“Tην αλύγιστη ηρωίδα κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου τίμησαν με εκδήλωση στο Ηράκλειο Αττικής το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ. Τίμησαν την κομμουνίστρια που δολοφονήθηκε πριν από 77 χρόνια, στις 27 Ιούνη του 1944, από τους Γκεσταπίτες και τους Έλληνες συνεργάτες τους.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, το ΤΣ Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ν. Ηρακλείου Αττικής. Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμου του δήμου.
«Ο λαός μας, όπως και τότε, μπορεί να δοκιμάσει ξανά τη δύναμή του συμπορευόμενος με το ΚΚΕ. Ο σημερινός αγώνας που δίνουμε μπορεί να γίνεται αποτελεσματικός όσο γίνεται πιο μαζικός, όσο στρέφει τα πυρά του ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο…» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Βαγγελιώ Πλατανιά μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ και της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ. Τόνισε ότι η «Ηλέκτρα πάλεψε για το λαό και τα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τελευταίο λεπτό της ζωής της» και πρόσθεσε ότι «αυτό το δεν υποχωρώ είναι η πιο μεγάλη παρακαταθήκη της».
Η ζωή και η δράση της Ηλέκτρας Αποστόλου αποτελούν πολύτιμη πηγή διδαγμάτων για τις σύγχρονες συνθήκες της ταξικής πάλης ανέφερε στην ομιλία του ο Περικλής Καρμής πρόεδρος του Παραρτήματος Ηρακλείου Αττικής της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. ”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή