Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις

Από σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, αντί για τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, αρχίζουν οι εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, όμως φέτος λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους σε μία προσπάθεια να τονωθεί η εμπορική κίνηση. Η αλλαγή αυτή ισχύει αποκλειστικά για φέτος.

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοικτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 11 Ιουλίου, όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή